Brovst

Se huslejen på de nye lejeboliger i Jernbanegade

(Illustration: Plus Arkitekter)
Kommunalbestyrelsen har sagt god for opførelsen af 12 nye almene lejeboliger i Jernbanegade og Faldborggade i Brovst, og dermed også til en byfornyelse i Brovst.

Udvidet projekt
Oprindeligt var der kun planlagt otte boliger, primært fordi den fysiske plads var begrænset, men siden er det blevet muligt at inddrage mere plads til byggeprojektet, og derfor udvides antallet af boliger til 12.
Det ekstra areal, der er tilføjet, er Faldborggade 2, og dermed dækker arealet for de nye boliger hjørnet af Jernbanegade, Faldborggade og Smedevej.

To størrelser
De 12 lejeboliger bliver fordel på stueplan, 1. sal og 2. sal.
I stueplan opføres 2 lejligheder på ca. 65 kvadratmeter hver og 2 værelser (inkl. fællesarealer).
Desuden kommer der 300 kvadratmeter erhvervslokaler i stueplan.
De resterende 10 lejeboliger bliver 3-værelses lejligheder på ca. 95 kvadratmeter pr. bolig (inkl. fællesarealer) og placeres på 1. og 2. sal.

Illustration: Plus Arkitekter

Det koster de
Huslejen forventes at blive på ca. 5.325 kr. om måneden for en bolig på 65 kvadratmeter, mens boligerne på 95 kvadratmeter forventes at få en husleje på ca. 7.775 kr. om måneden.

Indflytning
Der bliver fælles gårdrum mod syd/øst med åbning mod Smedevej, hvor der også bliver adgang til boligerne. Der bliver etableret elevator, og adgangen til lejeboligerne på 1. og 2. sal bliver via en svalegang.
Det er Boligselskabet Nordjylland, der står for at opføre de 12 boliger i Brovst, og byggeriet forventes at starte i sommeren 2021 med indflytning først på vinteren 2022.

Læs om fantastiske oplevelser og events