Pandrup

Sejr og trods-reaktion fra Jammerbugt FC

Nordic Bet Ligaen
Jammerbugt FC – Esbjerg fB: 2-1 (2-0)

1-0 (5.) Sekou Bangoura
2-0 (41.) Omar Natami, straffespark
2-1 (67.) Selvmål

Selv om ugen op til Jammerbugt FCs vigtige hjemme- og bundkamp i Nordic Bet Ligaens nedrykningsspil mod Esbjerg fB søndag 10. april har været mere end turbulent, så viste Jammerbugt FCs spillere, fight, trods og vilje og kæmpede sig til en utrolig vigtig sejr, der bringer holdet i kontakt med konkurrenterne på den rigtige side af nedrykningsstregen.
– Det har været en mærkelig uge med en masse snak om alt andet end fodbold, så stemningen har ikke været, som den plejer, siger spillende assistenttræner Sead Gavranovic.
– Derfor er det også flot, at holdet går ind og leverer en så stærk præstation. Det er jeg stolt over. Det havde set sort ud, hvis vi havde tabt i dag, men når det ser allersortest ud, så levere man noget ekstra, og det gjorde vi i dag, siger han om sejren over den store traditionsklub, Esbjerg fB, som har et budget på den anden side af 50 mio. kr.

Skylder penge
Uroen skyldes som bekendt klubejer Klaus-Dieter Müllers manglende betalinger til en række kreditorer, ligesom flere spillere ikke har fået løn, hvorfor Jammerbugt FC i den forgangne uge har haft besøg af både medier og  Spillerforeningen.
Den kom også med et påkrav til Klaus-Dieter Müller om betaling af lønnen senest lørdag 9.april, ellers kunne de berørte spillere søndag ophæve deres kontrakter, men kampen blev spillet.

Farlig offensiv
Med disse sager som kulisse og en meget stærk vestenvind på tværs af banen skulle Jammerbugt FCs spillere så forsøge at mindske afstanden på 5 point op til Esbjerg fB, men gæsterne tog sig ikke synderligt meget af hjemmeholdets genvordigheder og lagde hårdt ud med en høj bold, der blev fanget af den stride vind og var ved at snyde Pape N´diaye i Jammerbugt-målet, men bolden prellede af på overliggeren.
Kort efter viste hjemmeholdet kvaliteter i offensiven, særligt i venstresiden, hvor Alya Toure drev gæk med modstanderne første gang efter bare tre minutter og gerne ville have haft straffespark efter to Esbjerg-hænder i ryggen, men berøringen var ikke tilstrækkelig til at få dommer Gammelholm til at fløjte.
Blot to minutter senere driblede Alya Toure atter forbi et par modstandere i venstre side og sparkede et hårdt fladt indlæg ind til Sekou Bangoura, som med et hårdt skud sendte bolden i mål, selv om Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg fik hånden på.

Ny dribletur
Mens Jammerbugt FC virkede farlige med hurtige driblinger og kombinationer i offensiven, så havde defensiven det mere svært, og efter 17 minutter havde EfB nærmest skydetelt, men hjemmeholdet fik gang på gang blokeret eller kastet sig ned i gæsternes afslutninger.
Efter 28 minutter var Alya Toure igen på spil i venstre siden og fik sendt et indlæg ind til Sekou Bangoura, men denne gang overplacerede han bolden forbi højre stolpe.
Og 4 minutter før pausen viste 1. halvlegens oplevelse, Alya Toure, igen sine drible-egenskaber, og kun en saks fra en Esbjerg-forsvarer kunne stoppe ham, så Omar Natami kunne på det efterfølgende straffespark, bringe hjemmeholdet i front med to mål.

Under pres
Esbjerg-træner Michael Kryger måtte have talt med endog meget store bogstaver i pausen for det var et Esbjerg-hold med en anden vilje, der kom på banen i 2. halvleg og satte sig på kampen med et tungt og vedvarende pres mod hjemmeholdet, der kun sjældent kunne fastholde bolden i angreb.
Derfor var det også ventet, at gæsterne fik reduceret efter 67. minutter da et indlæg fra Esbjergs Bardhec Bytyqi blev rettet af og gik i mål, men hjemmeholdet fik kæmpe de tre vigtige point i hus.
– Vi ved, at vi har en masse kvalitet og speed fremme, men det hjælper ikke noget, hvis vi lukker 3-4 mål ind hver gang. I dag lykkedes det os at få lukket godt af, siger en tilfreds Sead Gavranovic.

En dag ad gangen
Næste kamp for Jammerbugt er 17. april ude mod Hobro IK.
– Nu er vi i en situation, hvor vi ikke ved, hvad der sker i morgen eller i overmorgen. Vi må bare tage en dag ad gang og blive ved med at arbejde hårdt. Der er 8 kampe tilbage, og vi har to point op. Vi har stadig meget arbejde at gøre, men vi har jo før drillet Hobro IK, og det må vi se, om vi kan gøre igen, siger han.

Læs om fantastiske oplevelser og events