Vil undersøge mulighederne for at beskytte med pil som i Nr. Lyngby
– Selv om det onsdag 18. februar blev udelukket, så åbner den Jammerbugts særlige task force, nu op for en mulig kystsikring med pil på stranden ved Sømærket i Blokhus.
Tæt på afgrunden
Vinterens storme med vind fra sydvest betyder nemlig, at havet gnaver betydeligt i klitterne ved Sømærket, som nu er nogle metre fra afgrunden.
– Task forcen vil nu undersøge, hvad det vil koste at sikre med pil på samme måde som i Nr. Lyngby, hvor det har været en stor succes, siger borgmester Mogens Chr. Gade (V).
På plads om et år
– Desuden skal vi spørge Kystdirektoratet om lov, men når de har tilladt det i Nr. Lyngby, så hvorfor ikke også i Blokhus. Og så kan det være på plads om cirka et år, siger han og understreger, at også kommunalbestyrelsen skal sige ja.
Konsekvenser ved sikring
Desuden skal task force gruppen se på de konsekvenser, der er ved en hård kystsikring som påpeget af Jens Chr. Golding (S), medlem af task force gruppen og formand for teknik- og miljøudvalget.
En hård kystsikring kan betyde, at der ikke bliver plads til strandhusene og biler i området samt mindre plads for badegæster at boltre sig på.
– Det må vi undersøge nærmere og se, om ikke der er en mulighed for at afvikle trafikken og placere husene, siger Mogens Chr. Gade.
Borgerforening vil hjælpe
Borgmesteren oplyser, at Hune-Blokhus Borgerforening har tilbudt at stille med frivillig arbejdskraft, hvis der skal graves pil ned, hvilket vil gøre projektet billigere.
– Desuden vil det også koste penge at flytte Sømærket, pointerer han.
Går ind for sikring
– Mit synspunkt er, at vi skal kystsikre og ikke lade havet tage Sømærket, siger borgmesteren.
I task force gruppen sidder Jens Chr. Golding, Kystdirektoratet samt repræsentanter fra forvaltningen og foreninger i Blokhus.