Blokhus Medier_logo-01
Nyheder
imported

Set og sket: En kanon god historie

Simon på 7 år har de sidste to uger fulgt kanonererne i Blokhus. Og ferien næste år, ja, den går naturligvis også til Blokhus. For kanonererne kan da ikke undvære ham.

Tekst: Louise Kande – Foto: Blokhus avis

Der sker mange spændende ting, når man besøger Blokhus i to uger. Men den mest spændende aktivitet, er for Simon på 7 år, den faste tradition om at deltage i kanonaffyringerne ved Blokhus Strand hver aften kl. 21.00. Eller det vil sige fra kl. 20.00. For når man som Simon har været på ferie i Blokhus de sidste 6 år – og de sidste 3 år aktivt har hjulpet kanonererne, ja så må man møde ind i ordentlig tid.

– Jeg kommer i god tid. Nogle gange kl. 20.00 og andre gange lidt senere. Men jeg kommer hver eneste aften. Jeg hjælper med lidt forskellige ting, siger Simon, da vi spørger ham om hans ”mødetider” ved Kanonlauget. – Og nogle gange kan jeg også lige sige til dem, hvis de vender den de stamper krudtet med, forkert. For når man går med den, må den jo ikke røre sandet, for så kommer der sandkorn i krudtet og så skyder den altså ikke ordentligt, forklarer han.

En fast tradition

Simon er for 6. år i træk på ferie i Blokhus med sine forældre – Lene og Claus Knudsen og lillebror Silas.

– Vi holder ferie på Blokhus By Camping – tæt på det hele. Vi kommer fra Højslev i Midtjylland og hvert år tager vi to uger i sommerferien op til Blokhus. Vi kan alle rigtig godt lide området – her sker så mange aktiviteter og spændende ting  – og Simon er helt vild med det.

Da vi spørger Simon om hvor ferien skal gå hen næste år – om Mallorca eller Tyrkiet ikke kunne være spændende, siger han højt og tydeligt. – Nej, jeg skal da til Blokhus og passe kanonen.

I år er Simon både blevet udstyret med ”den rigtige” trøje, tørklæde og hat. – Men han påpeger stadig, at han altså lige mangler bæltet og det mærke de andre kanonerer har på brystet, siger Lene afslutningsvis.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events