Nyheder
imported

Set & sket: Ny cykelsti mellem Saltum og Fårup

Jammerbugt Kommune indviede lørdag d. 15 juni en helt ny cykelsti mellem Saltum og Fårup

Tekst: Lotte Kande – Foto: Jammerbugt Kommune

Der var lagt op til en festlig indvielse, da Jammerbugt kommune forrige lørdag inviterede alle interesserede til fejring af den helt nye cykelsti, med start fra Saltum.  Efter et par ord fra Jens Christian Golding, formand for Teknik- og Miljøudvalget, blev den røde snor klippet og dermed var den nyanlagte cykelsti officielt indviet. Fårup Sommerlands søde maskotter, Egern og Pindsvin deltog også i indvielsen, og stod klar til at hilse på alle børn og barnlige sjæle.

Mere sikkert at tage cyklen

Den nye cykelsti ligger i hjertet af turistdestination Blokhus. I en radius på fem km fra rundkørslen ved Fårup Sommerland, ligger et af Danmarks største feriesteder med over én mio. årlige overnatninger. En stor del af turisterne færdes i området, hvor cykelstien er etableret.

Trafikpres

Fårup Sommerland har alene ca. 600.000 besøgende gæster årligt, og derfor er der naturligvis et væsentligt trafikpres på strækningen med både biler og cykler. Cykelstien mellem Saltum og Fårup gør det derfor nemmere og mere sikkert for turister og fastboende i hele området at tage cyklen rundt til de forskellige aktiviteter og til Saltum by. Saltum har cirka 700 borgere, og cykelstien betyder derfor også større sikkerhed blandt borgere og skolebørn til Saltum Skole. Det nye stykke cykelsti betyder, at der nu er et sammenhængende stinet fra Blokhus til Saltum via Fårup Sommerland. Jammerbugt Kommune forventer, at cyklismen på strækningen vil øges med 25 procent generelt og op mod 100 procent i sommerhalvåret.

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events