Blokhus

Sikker badetur

Bad mellem livredderflagene på stranden

På stranden har livredderne med rød-gule flag markeret den zone, hvor de særligt holder øje, og livredderne opfordrer badegæsterne til at bade mellem flagene for en mere sikker badetur.

– Vi kunne ikke have ønsket os en bedre start på badesæsonen. Selvom vejret er mere køligt nu er badevandet særdeles lunt i forhold til en normal dansk sommer. Så der er stadig gode muligheder for at få en dukkert, selvom solen gemmer sig bag skyerne, fortæller René Højer, projektchef i TrygFonden.

Bad, hvor livredderne holder øje

Mellem livreddernes rød-gule flag i strandkanten får man den bedst mulige sikkerhed, når man bader. Her har livredderne nemlig tjekket strømforholdene, og de holder et konstant øje med badegæsterne, fortæller Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning:

– Livredderne vurderer løbende, hvor på stranden der er sikrest at bade, og de flytter derfor nogle gange på flagene, som markerer badeområdet. Strømforholdene kan ændre sig, og derfor står flagene ikke altid samme sted. Når du bader mellem flagene, har du en ekstra sikkerhed for, at du ikke pludselig bliver overrasket af et revlehul, og livredderne har hele tiden et øje på alle, som bader i zonen. Den sikkerhed har du ikke, hvis du går ned langs stranden og bader uden for flagene, eller hvis du vælger en strand uden livreddere. Det samme gælder, hvis du skal på sommerferie i udlandet. Der er livreddere på mange af de store strande, så bad i nærheden af dem. Det giver en ekstra tryghed, når du er på en fremmed strand, hvor du ikke kender til de særlige forhold, der potentielt kan føre til farlige situationer, siger Anders Myrhøj.

Lær stranden at kende før badeturen

  • Læg mærke til, om badestedet har et grønt redningsnummerskilt, så du kan oplyse din placering til redningsmandskabet, hvis du får brug for hjælp. Er der ikke et redningsnummerskilt, så noter den nærmeste adresse.
  • Læs sikkerhedsskiltet, hvis der er placeret et på stranden – der er bl.a. nyttig information om redningsudstyr og forholdene i vandet.
    Spørg en lokal eller livredderne til råds om forholdene i vandet – er det fx en flad strande eller en stejl strand, så der hurtigt bliver dybt? Og er der særlige strømforhold?
  • Bad ikke tæt på moler og høfder, da der kan være risikofyldte strømforhold.
  • Find flere gode råd til at forberede en tryg strandtur på Respektforvand.dk

Læs om fantastiske oplevelser og events