Nyheder
imported

Sjælden dybhavsfisk fanget i Skagerrak

Tirsdag d. 28. august fik besætningen på Skagenstrawleren North Sea S 255, en sjælden fisk som bifangst i forbindelse med rejefiskeri i Skagerrak.

Skagenstrawleren North Sea S 255 samlede en sjælden fisk i forbindelse med rejefiskeri i Skagerrak.

Skipper og medejer af båden, Thomas Hjort Samuelsen fortæller: ”da jeg så den, kunne jeg straks se at det ikke var en vi plejer at fange. Jeg lagde den straks til side og tog nogle billeder af den. I styrehuset har vi vores ”Styrehusguide” liggende. Det er et hæfte med beskyttede arter. Deri var den ikke, så jeg sendte billederne til en kollega der kunne hjælpe med identifikationen. Jeg blev rådet til at fryse den og kontakte Nordsøen Oceanarium.”

Det viste sig være den, i de nordlige farvande, yderst sjældne dybhavsfisk, Nordisk Beryx (Beryx decadactylus)., der mest af alt ligner en rødfisk med sin røde farve og meget store øjne. Den op til ca. 60 cm lange fisk holder sig normalt på dybder større end 200 meter, og dette eksemplar er hevet op fra næsten 300 meters dybde i Skagerrak. Til trods for sit navn er den Nordiske beryx meget almindelig på den sydlige halvkugle ved f.eks. New Zealand og Sydafrika. Faktisk er fisken kun dokumenteret i Danmark to gange før, i 1955 og i 2010.

”Når en så sjælden fiskeart bliver fanget i Danmark, så er det vigtigt at den bliver talt med i listen over danske arter. Derfor tog vi kontakt til Fiskeatlas der registrerer alle fund af nye og sjældne saltvandsfisk i dansk farvand. Selve fisken skal også sendes til Zoologisk Museum i Købehavn og indgå i den zoologiske samling”, udtaler Biolog ved Nordsøen Oceanarium Kristina Ydesen.

Læs om fantastiske oplevelser og events