Aabybro

Skoler klar til at modtage alle elever på torsdag

Selv om den seneste genåbning først blev offentliggjort tirsdag 4. maj, så er skolerne i Jammerbugt klar til at tage imod alle elever med smil og åbne arme, når de atter må komme i skole på fuld tid fra og med torsdag 6. maj.

Har egne poder
– Vi er klar til, at eleverne møder ind allerede i morgen, torsdag. Vi har jo allerede opbygget den testkapacitet, der er behov for ved at uddanne vores eget personale som poder, siger borgmester Mogens Chr. Gade.
– Så vi er helt klar og glæder os til at modtage børnene.
Det kommer dermed endnu en gang Jammerbugt Kommune til gode, at den i stedet for at satse på en hurtig genåbning af skolerne for 0. til 4. klasses eleverne tilbage i februar brugte nogle dage på at uddanne eget testpersonale til ansatte og elever på skolerne.
Dog opfordrer Jammerbugt Kommune til, at alle elever, der torsdag 6. maj møder i skole efter at have fået fjernundervisning, er testet, når de møder i skole.

En tryg oplevelse
Op til denne genåbning har Jammerbugt igen uddannet flere af sine egne poder.
– Nogle poder dækker flere steder, men de har de samme faste skoler hver gang. Det betyder, at børnene møder de samme poder, og det giver tryghed og tillid. En tryg oplevelse, forklarer Helle Østergaard Pedersen, konstitueret skole- og dagtilbudschef.
På skolerne skal eleverne stadig holdes adskilt klassevis og må ikke blandes eks. ved valgfag eller i frikvarterne. Dog gælder denne opdeling ikke i SFO.
Desuden skal de være sammen med så få forskellige voksne som muligt.
– Børn og personale trænger til at komme i skole og få en normal hverdag igen. Det er superfint, at vi får børn og unge tilbage igen. Det har de brug for, og de har betalt en høj pris under det her, understreger Helle Nørgaard Pedersen.

For skolerne betyder den seneste genåbning, at fra torsdag 6. maj er der:

  • 100 pct. fremmøde for afgangselever i grundskoler samt for afgangselever på ungdoms- og voksenuddannelser og 100 pct. fremmøde på erhvervsuddannelserne.
  • 100 pct. fremmøde for 5.-8. klasse i grundskolen i hele landet.

Læs om fantastiske oplevelser og events