Nyheder
imported

Skulpturparken Blokhus forvandles

Der gik ikke lang tid fra, at Skulpturparken ved Kulturhuset Blokhus takkede af for årets sæson til at designere, gartnere, maskiner og nye planter flyttede ind på det store parkområde.

Nyhed:

Skulpturparken Blokhus forvandles

Der gik ikke lang tid fra, at Skulpturparken ved Kulturhuset Blokhus takkede af for årets sæson til at designere, gartnere, maskiner og nye planter flyttede ind på det store parkområde.

Tekst: Lotte Kande – Foto: Poul Nymark Foto

Vi er nu gået i fuld gang med mange spændende ændringer i det over 20.000 m2 store parkområde, med masser af beplantninger, stisystemer, oplevelsesrum m.m., – Så i kan glæde jer til et endnu smukkere syn med mange nye sanselige oplevelser når vi genåbner Skulpturparken Blokhus i maj måned 2016 fortæller indehaver, John Andersen.

Sæson 2015 har slået alle rekorder fortæller John Andersen videre. – Vi nåede op på et besøgstal på ikke mindre end 70.190 gæster i år. Parken har netop haft sin tredje sæson hvorfor det er tid til at udvikle på nye tiltag.

Eksperter kaldt ind

Henriettes Havedesign har i samarbejde med Staudemarken, begge virksomheder fra Aabybro, designet den nye Skulpturpark. –Ideen er at skabe en helt unik park hvor der fortsat kan implementeres sand- og træskulpturfestival. Parken kommer til at indeholde flere haveområder og rum med oplevelser fortæller indehaver af Henriettes Havedesign, Henriette Lønstrup. Ydermere bliver der i parken implementeret flere børneområder i form af en troldeskov, der bl.a. indeholder balancebomme og flere gemmesteder, en spændende bambusskov hvor der kan leges jorden er giftig og naturligvis forbliver ét af parkens store trækplastre, nemlig den populære overdækkede sandkasse, hvor børn fortsat kan udleve drømmen om at blive skulptør for én dag. Parken vil også indeholde flere opholdssteder og et delvis overdækket borde bænke areal med grillpladser og mulighed for køb af mad til grillen ligesom man kan medbringe egen forplejning.

-Skulpturparken vil synes mere intim idet vi har valgt at designe flere rum gennem en palette af virkemidler, som skal spille nøje sammen for at give optimal effekt. For eksempel markerer vi usynlige vægge ved at lade rå linjer og blød beplantning mødes, gennem skarpe overgange i belægningen og sirlige skift i niveauer og vinkler, siger Henriette og fortsætter, – der vil kunne opleves blomsterbede, en spiselig have, en klithave der visualiseres som et kupperet sandområde med jern og sten skulpturer og så er det ligeledes vigtigt at fremhæve, at hele følelsen af at spadsere rundt på de små forskellige stier, dufte til de mange blomster, nyde synet af den imponerende kunst og samtidig kunne smage på frugter og bær, alt sammen skulle give gæsten en sansemæssig oplevelse udover det sædvanelige og en oplevelse, som måske ikke findes i dette område på samme måde. – Ligesom der er taget højde for at alle planter anvendt i Skulpturparken er hårdføre og tilpasset det barske miljø tæt på Vesterhavet afslutter hun.

-Også klar til events

John Andersen tilføjer, at der ligeledes vil blive etableret en spændende eventplads hvor man bl.a. kan opleve kunstnere i arbejde til ex træskulpturfestivalen og det vil også være her, der i løbet af sæsonen kan tilføres flere nye slags oplevelser og festlige ceremonier. Endvidere er der er tegnet et specielt område hvor forskellige anerkendte kunstnere på skift kan udstille deres værker af både nationalt og international karakter.

John Andersen er forventningsfuld og glæder sig, ligesom resten af teamet ved Kulturhuset Blokhus til, at byde velkommen indenfor i det nye naturlige rammer i foråret 2016.

 

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events