I hjertet af Blokhus er Sanz åbnet. To lokale passionerede tjenere i 30-erne er gået sammen og satset alt på et bræt for at fortrylle gæsternes sanser. Sanz er et spisested og en cocktail-bar for gæster, der drømmer om at smage lokale råvarer fra øverste hylde, hygge sig med vin og barista kaffe og eventuelt afslutte middagen med cocktails og musik.

ILige ud til Blokhus Torv, i det gamle Café Peace, har de to venner – Nadja Vinther og Mads Leegaard – netop slået dørene op for gæsterne og ser frem mod en første sæson med deres nye virksomhed.
Begge er uddannet tjener, og en drøm om at drive noget sammen blev pludselig en mulighed. Den store bygning i centrum af feriebyen stod tom, og for dem var det den perfekte ramme om deres nye forretning.
De gik straks i tænkeboks, lavede research, budgetter og fik et par investorer i ryggen. Investorerne fik præsenteret parrets ideer og var med på idéen: Social Dining i Blokhus.
-Drømmen er, at vi kan tilbyde noget, der ikke er i Blokhus i forvejen, forklarer Nadja Vinther, og derfor koncentrerede vi os omkring, hvordan vi kunne bruge lokale fødevarer i restauranten.
På et flot bræt er specialiteterne omhyggeligt placeret, og det er meningen at man deler retterne med sin medspiser.
Råvarerne afspejler lokale produkter leveret af producenter fra Skagen til Limfjorden. Det er f.eks. retter med charcuteri og grønt, små paninier og surdejspizzaer, lokal produceret ost, suppe og små tærter. Pommes frites må man kigge langt efter.
På terrassen kan man slænge sig i SACKTit sækkestole med en cocktail i hånden og nyde feriebyens puls. I weekenderne og i løbet af sæsonen, vil der blive arrangeret musik og forskellige events. Det er alt lige fra kæmpe skaldyrsbuffet, pop quiz, Winemakers Dinner og levende musik med den syngende bager.
Men Sanz må endelig ikke forveksles med et værtshus. Det er det på ingen måde, pointerer de begge.
Og der er ingen overspringshandlinger fra de to restauratører:
-Alle retter er lavet fra bunden, og vi er stolte over hvilke leverandører, vi har fået ind, siger Nadja Vinther. Lokale producenter fortjener en hyldest, og det vil vi gerne bidrage til. Sammen med maden gør vi en dyd ud af at tilbyde kvalitetsvin bl.a. fra Kjær & Sommerfeldt, og vores tjenere har her forud for åbningen været igennem et længerevarende kursus, så de er klædt på til at svare på alle gæsternes spørgsmål.
Nadja og Mads fortæller også at navnet Sanz relaterer sig til, at deres koncept spiller på sanserne. Ud over en fantastisk smag er maden også flot anrettet og i weekenderne forkæles gæsterne med musik. De besøgende skal kunne mærke, at der bliver gået en ekstra mil for dem, forklarer de samstemmende.
-Sanz er folkeligt, men med et moderne twist, siger Nadja.
Ejerne stiler efter at holde gæsteservicen på et meget højt niveau i Sanz. De forklarer, at de hellere går efter at tilbyde kvalitet fremfor kvantitet både i service og madoplevelsen og ambitionen er, at holde standarden alle dage.
Deres drøm er at gæsterne vil anerkende Sanz som et godt spisested, hvor de kan få nogle gode oplevelser. – Vi vil i hvert fald yde vores bedste, siger Nadjé

En oplevelse for alle sanser
Sanz handler ikke bare om mad. Det handler om stemning, nærvær og gode minder. Hele konceptet er skabt med fokus på at fortrylle gæsternes sanser.
For at tage oplevelsen et skridt videre har Nadja og Mads udviklet en helt særlig mulighed for deres gæster: En strandkurv fyldt med lækkerier, som kan nydes ved solnedgang og kanonaffyring på stranden.
-At sidde i klitterne med et glas rosé i hånden, lidt kage og frisk frugt – og en, man holder af – mens solen langsomt forsvinder i horisonten. Det spiller på alle sanserne og er en oplevelse med Sanz som take away, slutter de.