Nyheder
imported

Smid kludene i december kulden

Jubilæumsåret blev startskuddet - vinterbaderne i Blokhus er kommet i fokus og dette fejres d. 31. december.

 

Tekst: Louise Kande (redigeret) – Foto: Poul Nymark Foto

År 2015 blev jubilæumsåret for badebyen Blokhus. Det første større arrangement fandt sted på den koldeste tid af året, nemlig i uge 8 på stranden i Blokhus. Gæve kvinder, Søstjernerne, kastede sig frygtesløst i de kolde bølger og var således den festlige officielle start på begivenhederne i jubilæumsåret.

På jubilæumsåret sidste dag, 31. december, markeres badeåret nok en gang. Nok er datoen en formel afslutning på et kalenderår, men ikke et badeår. Tværtimod har festlighederne omkring badeåret skabt yderligere fokus på badestrand og -liv i Blokhus og ikke mindst fokus på badeliv året rundt.  

Det bliver således også Søstjernerne i Blokhus, der inviterer alle med ud i bølgerne den 31. december kl. 8.00 og igen kl. 11.00. – Ingen skal være i tvivl om, at det er forfriskende skønt at mærke vandet på sin krop og være en del af det fællesskab, som vinterbaderne oplever på stranden i Blokhus, fortæller Jette Grønhøj fra VisitJammerbugten Blokhus.

Af samme grund har Søstjernerne også ladet invitation gå ud til andre vinterbadere om at være med på stranden i Blokhus på kalenderårets sidste dag.

– Det er et lønligt håb, at vi i Blokhus bliver kendt for afslutte kalenderåret med et forfriskende bad. I februar indledtes badeåret med en dukkert efterfulgt af en tur i et dejligt opvarmet vildmarksbadekar. Den 31. december venter der også de badende en spændende oplevelse. Vildmarksbadekarret er skiftet ud med en mobilsauna. Saunaen vil stå på strandbredden velopvarmet og være et tilbud til alle de badende. Ligesom ved badet i februar er der naturligvis sørget for en “bette ting” til de badende, siger Søstjernernes talsmand Inge Skjoldager. På sædvanlig veloplagt vis vil formanden for Blokhus og Omegns Grundejerforening, Jens Saabo, skænke op og skåle Godt Nytår med de fremmødte hardcore badegæster.

Således blev badeårsjubilæet både en markering og en inspirationskilde til måske især at fremme vinterbadningen eller helårsbadningen i Blokhus. 

Læs om fantastiske oplevelser og events