Pandrup

Smukke stier med historier indviet i Saltum

Onsdag eftermiddag blev hele to sti-projekter indviet i Saltum. Først stod elever for at indvi Skolesporet og dernæst blev Saltumstien indviet af formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Jens Christian Golding.
Når der løftes i flok, så kan et lokalsamfund meget. Det er de to nye stier i Saltum et bevis på. Saltums aktive landsbysamfund, skolen, erhvervslivet og foreninger har sammen med det nærtliggende landbrugserhverv skabt nye, smukke muligheder for at gå ture i området på det næsten 20 km stinetværk med trampestier i byen og ude i nærområderne.

Attraktivt sted
Skolesporet blev indviet af elever fra Saltum Skole. Først blev der sunget en sang lavet særligt til dagen, inden eleverne tog stien i brug og agerede stifindere.
Et par timer efter blev næste sti indviet af Jens Christian Golding, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget. Det skete ved Egnssamlingen i Saltum, hvor selve porten til Saltumstierne er.
Han fremhævede og takkede blandt andet, den velvilje, der har været fra alle grundejere, der har lagt jord til stierne.
Ud over samarbejdet med landmænd omkring stierne, har Saltum Vandværk, Saltum Sogns Menighedsråd og en række private grundejere lagt jord til. Det brede samarbejde har haft afgørende betydning for, at projektet er lykkes og sammen har byens aktører bidraget til, at Saltum fortsætter udviklingen som et attraktivt sted at bo og besøge.
På stierne er der placeret tavler med små historier fra området, hvor man undervejs blandt andet kan læse om, hvordan det storslåede landskab ved Saltum blev skabt og historien om Saltum Bryggeri.  På stierne er der også placeret borde og bænke, så det er muligt at slå sig ned undervejs på gåturen.
Med stierne har Saltum fået endnu et tilbud til borgerne, besøgende, turister og gå-entusiaster, der ønsker en skøn naturoplevelse. Og alle er velkomne til at lægge vejen forbi.


Læs om fantastiske oplevelser og events