Blokhus

Sol og Strand er sommerklar i nye rammer

– Efter en større ombygning er medarbejderne fra Sol og Strands kontor i Blokhus nu at finde på hovedkontoret på Ilsigvej i Hune. Selv om der blot er tale om en flytning på 1800 meter, så er det af stor betydning, siger bureauchef Emil Klastrup.

Markant bygning
– Når vores gæster ankommer til Hune, bliver de mødt af vores markante bygning, og derfor er det også logisk, at det er her, at de skal henvende sig. Nu har vi fået nogle fantastiske rammer med en lys og moderne reception og ikke mindst masser af plads til parkering og legemuligheder til børnene, siger Emil Klastrup.
– Mine kollegaer og jeg er ovenud glade for de nye rammer, og min fornemmelse er også, at både feriegæster og vores husejere er glade for, at vi efter syv år i Blokhus er rykket til Hune, siger han.

Vækst på 20 pct.
Meget tyder på, at der nok skal blive behov for den ekstra parkeringskapacitet. For sommeren tegner til at blive travl.
Efter en usikker periode med lukkede grænser og deraf tabte udenlandske overnatninger, kan Emil Klastrup nemlig glæde sig over massiv opbakning fra danske gæster.
– Vi har noteret en nedgang i antallet af udenlandske bookinger på knap 22 procent men til gengæld har vi haft en vækst i antallet af danske bookinger på 129 procent, og det betyder, at vi samlet set får en vækst på omkring 20 procent i ugerne 27-33, siger Emil Klastrup, der ikke lægger skjul på sin glæde over den danske opbakning.

Vigtigt for området
– Vi er taknemmelige for den støtte, vi har fået fra de danske feriegæster.  Ikke alene har det stor betydning for Sol og Strand og vores husejere men i høj grad også for vores lokalsamfund. Når en feriehusgæst er afsted på ferie, går 36 procent af forbruget til overnatning, mens 64 procent bruges på oplevelser, attraktioner, restauranter, caféer, shopping etc., så det er glædeligt, at vi kan gå en sommer i møde med masser af feriegæster i husene, siger han.

Kan ikke lukke hullet
Det store rykind af danske gæster kan dog ikke opveje tabet efter de udenlandske gæster, der har valgt at annullere ferien i et dansk sommerhus eller som ikke har kunnet krydse grænsen i perioden 14. marts-14. juni.
– De udenlandske feriegæster udgør 75 procent af alle overnatninger i feriehusbranchen, så den øgede vækst i danske bookinger kan ikke lukke hullet.
– Vi er dog utroligt glade for de mange danskere, der vil holde deres sommerferie i Danmark og vi vil nu fokusere på at sikre gode ferieoplevelser til sommerens mange feriegæster, og desuden vil vi resten af året forsøge at indhente nogle af de tabte udenlandske bookinger, siger Emil Klastrup.

Læs om fantastiske oplevelser og events