Nyheder
imported

Sommerhusgrunde: Priserne er der ikke noget i vejen med

Kommunalt salg vidner om stor interesse for Blokhus

Tekst og foto: Martin Frandsen

Der er stor interesse for at købe sommerhuse og –grunde i Blokhus og Hune-områderne.

Det kan også Jammerbugt Kommune bevidne om. Kommunen har nyligt udbudt to grunde til salg.
Det er Gormsvej 19 på 4.882 kvadratmeter samt Ved Skoven 5 på 1.835 kvadratmeter, som begge blev udbudt uden mindste- eller højestepris.

20 og 30 bud
Der kom 20 bud på Gormsvej 19 og 30 bud på Ved Skoven 5 – herimellem var der gengangere, oplyser Steen Albrechtsen, Sekretariatet i Jammerbugt Kommune. Og Gormsvej 19 blev solgt for cirka 5,5 mio. kr., mens Ved Skoven 5 gik for cirka 2,7 mio. kr.
– Vi har godt vidst, at det var attraktive grunde. Alligevel blev vi noget overrasket, at de var så eftertragtede. 8 mio. kr. netto i kommunekassen på salg af to grunde. Det er ikke hver dag, det sker, siger borgmester Mogens Chr. Gade.
– Det er fantastisk gode priser, og der var mange bud på grundene, som også var oppe i det prislag, tilføjer han.

Reserveret til vej
Begge arealer blev tilbage i 1978 af det daværende Nordjyllands Amt reserveret til anlæg af en eventuel omfartsvej syd om Blokhus og Hune, og grundene overgik til Jammerbugt Kommune i forbindelse med kommunesammenlægningen. I 2018 blev ideen om en omfartsvej så fjernet fra planlægningen, og i lokalplanen står, at hvis det sker, så bliver arealerne sommerhusgrunde.
Og da det ikke er en kommunal opgave at have sådanne aktiver, blev de attraktive arealer udbudt til salg, oplyser Steen Albrechtsen.
Ingen af grundene må udstykkes yderligere, og området er underlagt en restriktiv lokalplan for at opretholde områdets æstetiske udtryk.
 

Læs om fantastiske oplevelser og events