Brovst

SOSU Nord åbner afdeling i Brovst

Til august slår SOSU Nord dørene op til en ny lokalafdeling midt i Brovst, hvor det bliver muligt at starte på uddannelserne til social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent.

Lettere geografisk
Fremover bliver det også muligt at uddanne sig inden for det sundhedsfaglige område i Brovst, og det bliver på den måde en del lettere, i hvert fald rent geografisk, for mange borgere at opnå målet om en uddannelse på SOSU-området, når en af Danmarks største social- og sundhedsskoler, SOSU Nord, åbner en ny lokalafdeling centralt i byen.
På afdelingen, der placeres i den gamle voksenskole ved siden af Brovst Skole, kan man tage grundforløb 1 Omsorg, Sundhed og Pædagogik og grundforløb 2 til social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent.

Mangler uddannede
Etableringen af lokalafdelingen er noget, der glæder borgmester Mogens Christen Gade. En stigning i antallet af ældre over 80 år samt en stadig større tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet som følge af alder, efterlader nemlig både Jammerbugt Kommune og de øvrige kommuner i Danmark med en betydelig mangel på social- og sundhedsuddannede.
– Det er altid glædeligt, når der bliver mulighed for lokale, nære tilbud. Det gælder også på uddannelsesområdet, og vi er utrolig glade for, at SOSU Nord har valgt at åbne en afdeling lokalt i Jammerbugt Kommune, i Brovst, så det bliver nemmere og lettere tilgængeligt for folk i området at uddanne sig inden for SOSU-området – og måske ovenikøbet vælge at etablere sig og arbejde i lokalområdet, også efter endt uddannelse, lyder det fra borgmester Mogens Christen Gade.

Lokal forankring
På SOSU Nord glæder man sig også over etableringen af lokalafdelingen, der er den fjerde i rækken, og ikke mindst over samarbejdet med Jammerbugt Kommune, som er et led i skolens ønske om at skabe en stærk lokal forankring i samarbejdskommunerne i Nordjylland.
– Det handler i bund og grund om at understøtte rekrutteringen til uddannelserne, fordi vi allerede nu oplever en stor efterspørgsel på kompetente medarbejdere til sundhedssektoren, siger direktør på SOSU Nord, Lene Kvist, og fortsætter:
– Den nye lokalafdeling i Brovst betyder, at vi fremadrettet får endnu bedre mulighed for at tiltrække unge såvel som voksne til uddannelserne, og dermed for at levere kompetente velfærdsmedarbejdere til en sektor, og et lokalområde, der har brug for dem.
Lene Kvist tror desuden, at et endnu tættere samarbejde og en partnerskabsaftale imellem Jammerbugt Kommune og SOSU Nord vil bidrage til en stigning i antallet af elever i kommunen, ligesom det vil forbedre deres chance for at gennemføre deres uddannelse.
– Vi uddanner eleverne til at løse opgaver på ældre- og sundhedsområdet, og eleverne skal efter grundforløbet have en uddannelsesaftale med kommunen for at komme videre på hovedforløbet. Derfor er det en afgørende kvalitetsparameter for eleverne på vores lokalafdeling, at de allerede undervejs i grundforløbet får mulighed for besøg på kommunens ældreområde, og lærer kommunens uddannelseskoordinatorer og organisation at kende, siger hun.

Fakta

  • SOSU Nord har låbent for ansøgninger til Grundforløb 2, der starter til august 2021.
  • Fra efteråret kan søges ind på Grundforløb 1, Sundhed, omsorg og pædagogik med start i august 2022.
  • Ledige over 30 år, der ikke har en uddannelsesaftale med kommunen, kan søge ind på Grundforløb 2 til begge social- og sundhedsuddannelser med 110 pct. i dagpenge.

Informationsmøde
Torsdag 1. juli kl. 14-16 afholder SOSU Nord i samarbejde med Jammerbugt Kommune informationsmøde i Sport & Kulturcenter Brovst.
Her kan du høre om uddannelserne til social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent, økonomi, jobmuligheder mv.
Vil du med til mødet så kontakt din jobcenterkonsulent.

Læs om fantastiske oplevelser og events