Tekst: Martin Frandsen – Foto: Presse
På toppen af bakken med udsigt til Vesterhavet og den brede hvide strand troner den italienske restaurant, Sottovento, og det har den gjort siden 1996.
– Da vi åbnede, stod spøgelseshotellet stadig midt i Blokhus. Det var endda før bowlingcenteret blev opført, og den gang da Jansen stadig var byens supermarked, og vejen gik foran butikken, husker Astrid Kjølberg og Bruno Mocci.
Mange stamgæster
De åbnede restauranten i Blokhus før alle øvrige nuværende restauratører og cafeejere og har dermed på første parket kunnet følge med i den lange rejse, som Blokhus har taget til at være i dag.
– Vi har haft besøg af mange mennesker gennem alle disse år, og vi har stamkunder fra Danmark, Norge, Tyskland, Holland, Belgien og Schweiz. Også udenlandsdanskere, lokale og turister. En af mine gæster har fortalt at vi har været det mest stabile holdepunkt i deres liv, også selvom de kun kommer en gang om året, fortæller Astrid Kjølberg om Sottovento, som holder åbent fra februar til sidst i oktober.
Desuden tilbyder restauranten også take away.
Det italienske køkken
Hun er ikke i tvivl om, at det autentiske italienske miljø, der tales også italiensk i restauranten, er årsag til succesen sammen med den gode service.
– Vi holder fast i det genuine enkle italienske køkken med let tilgængelig og god mad til overkommelige priser. Det er uden ønsker om at være gourmet.
Vi vil have simpel velsmag i højsædet. Og så er vores pizza uovertruffen, smiler hun.
> Se her hvordan du får reserveret plads på Sotto Vento