Pandrup

Sparekassen lukker afdelingen i Saltum

Sparekassen Vendsyssel lægger syv af sine mindre afdelinger sammen med deres større naboer.

Lægges sammen med Pandrup
Det drejer sig om afdelingerne i Hvidbjerg, Jerslev, Klokkerholm, Lem, Lønstrup og Saltum samt afdelingen på Læsø, der sammenlægges med afdelingerne i henholdsvis Struer, Brønderslev, Hjallerup, Skive, Hjørring, Pandrup og Frederikshavn.
I Jerslev og Klokkerholm vil det dog stadig være muligt for kunder at aftale et møde lokalt, da vi her vil beholde lokalerne til brug for møde- og kursusaktiviteter.
Det oplyser sparekassen i en pressemeddelelse og ændringerne forventes at være gennemført senest i starten af april.
Sparekassen vil dog fortsat prioritere sin lokale forankring højt og vil sammen med sine fonde stadig støtte de lokale ildsjæle og foreningslivet bredt.

Skal sikre kvalitet
Det skal sikre, at Sparekassen Vendsyssel også i fremtiden har de nødvendige kompetencer og mulighed for faglig sparring i alle sparekassens afdelinger.
Større og stærkere faglige miljøer giver stærkere rådgivning, og det er i dag primært, når man har brug for rådgivning om de store økonomiske beslutninger, at man kommer i sparekassen.
Det er også lettere at rekruttere nye dygtige medarbejdere til større afdelinger, oplyser sparekassen i pressemeddelelsen.

Pengeautomater opgraderes
Baggrunden er blandt andet, at behovet for kontanter har i mange år været faldende, da langt de fleste kunder foretrækker at bruge sparekassens mange selvbetjeningsmuligheder.
Sparekassen tilpasser derfor sit udbud af serviceydelser på dette område. Det vil fremover ikke længere være muligt at hæve og indsætte kontanter i sparekassens afdelinger.
I stedet opgraderes mulighederne i pengeautomaterne, så det er muligt både at hæve og indbetale kontanter samt købe euro, ligesom erhvervskunder med yderligere behov kan få lavet en kontantløsning. 

Ændringer af kassefunktioner
Som en følge af Covid-19 har alle sparekassens afdelinger siden december delvist haft lukket for adgang, ligesom der har været lukket for kasseekspeditioner med kontanter.
Nedlukningen har vist, at behovet for kontanter efterhånden er meget lille, og at langt de fleste kunder foretrækker at bruge sparekassens selvbetjeningsløsninger.
Samtidig med at kundernes efterspørgsel på kontanter er faldende, er omkostningerne ved kontanthåndtering stigende. Blandt andet bruger sparekassens afdeling for anti-hvidvask stadig flere ressourcer på den lovpligtige kontrol af dette område.

Stadig hjælp at hente
Sparekassens medarbejdere er naturligvis klar til at hjælpe de kunder, der ikke er fortrolige med sparekassens digitale selvbetjeningsløsninger, hvor vi kan tilbyde en lang række af muligheder.
Erhvervskunder med særlige behov vil desuden kunne få en kontantaftale med sparekassens samarbejdspartner Nokas.

Læs om fantastiske oplevelser og events