Blokhus

Spejlblanke skønheder til Blokhus & Bilerne

 | FOTO: Poul Nymark
Veteranbilerne skinner om kap på Blokhus Torv

Blokhus & Bilerne byder ren elegance, krom og læder, og der gemmer sig masser af hestekræfter under motorhjelmen, som gæsterne kan se nærmere på, når der igen i år inviteres til publikumssuccesen Blokhus & Bilerne.

De flotte køretøjer, med deres blankpolerede ydre, skinner om kap, når de én efter én fylder torvet til sidste plads, og ejerne stråler af glæde og stolthed, når de nænsomt restaurerede biler skal vises frem.

Hele 65 klassiske køretøjer fra før 1989 står klar til at imponere gæsterne når de deltager i biludstillingen søndag 2. juni 2024.

Og der bliver lovet en oplevelse, der emmer af ren nostalgi, hvor publikum samtidig kan få et vingesus af motorhistorien.

De velformede skønheder er inviteret af Erhvervsforeningen Destination Blokhus, som står bag arrangementet. Dagen er en oplagt mulighed til at begive sig en tur ned ad Memory Lane, når der skal ses nærmere på de unikke køretøjer med det særlige design, der stråler af æstetik.

– Blokhus & Bilerne er en utrolig populær event og tiltrækker altid et stort publikum. Igennem årene har eventen vokset sig til en stor succes, og vi kan næsten ikke vente med at tage hul på endnu en fantastisk dag, hvor de klassiske køretøjer, spændende oplevelser og god stemning kører side om side, udtaler Jannie Ratke, eventansvarlig i Erhvervsforeningen Destination Blokhus.

Parade og udstilling

De mange smukke biler mødes på Industrivej 30 i Pandrup, hvorfra de i kortege begiver sig mod Blokhus Torv kl. ca. 12.45, hvor de ældste modeller er forrest. Omkring kl. 13.00 ankommer de flotte veteranbiler til Blokhus Torv, hvor de vil parkere og lade publikum beundre deres elegante linjer og nostalgiske charme.


De cirka 65 veteran- og specialbiler vil være linet op til parade frem til kl. 15.00, og publikum får chancen for at stemme på deres favoritbiler i to forskellige kategorier pr. sms. Der trækkes lod om en publikumspræmie blandt de entusiastiske bilfans, når de har afgivet deres stemmer. Årets publikumsfavoritter kåres kl. 14.30.

Deltagelse

At Blokhus & Bilerne er en succes bevidner antallet af tilmeldinger allerede. Der er masser af veteranbilejere, der har taget imod invitationen, og lige nu er der kun 7 pladser tilbage, så drømmer man om at være med er det efter –”først-til-mølle” princip, forklarer Erhvervsforeningen.

For at få adgang til rampelyset og deltage med et køretøj, skal bilen være kategoriseret som en veteranbil – altså fra årgang 1989 eller tidligere. Med kun plads til 65 biler på Blokhus Torv er der krav om tilmelding forud.

Tilmelding foregår her.

Læs om fantastiske oplevelser og events