Blokhus

Spillestedet/Lille Scene med nyt initiativ

Spillestedet Blokhus har en målsætning om at udbrede rytmisk musik i ikke kun lokalområdet, men hele egnsdelen, og vi er nu godt på vej. Det fortæller Spillestedets formand, Jørn Kaae.

Platform for nye talenter
Det har således igennem mange år været et problem for nye talenter og mindre kendte artister at kunne få en scene, hvor man kunne prøve kræfter med det virkelige liv som kunstner ved at optræde for et publikum.
Problemet er, at de fleste spillesteder og scener holder sig til det sikre, så man ikke risikerer at tære for meget på egenkapitalen, forklarer Jørn Kaae. Derfor har de nye talenter og de smallere genrer ikke store chancer for at kunne komme ud og optræde live.
– Det vil vi gerne være med til at ændre, fastslår han.

Konstruktivt samarbejde
Spillestedet Blokhus har et godt samarbejde med KEC Aabybro (Kultur og Erhvervs Center), og gennem dette samarbejde er der nu opstået en mulighed for at få tilført arrangementer til området med støtte fra Statens Kunstfond.
KEC er med i et samarbejde med 2 andre større Nordjyske spillesteder, Stub Huset, Støvring og Alfa, Aars, og har ansøgt Statens Kunstfond om Egnsstøtte til projekt ”Rytmisk Limfjordsforbindelse”.
Støtten vil blive givet på baggrund af ideen om at give nye talenter og smallere musikgenrer chancen for også at blive udbredt.  – Og det vil ikke kun blive de 3 nævnte spillesteder, der vil få glæde af tildelingen af støttemidler.

Musikkulturen ud til alle
I Jammerbugt Kommune er det KEC, der får tildelt midlerne, og ideen er så, at KEC skal uddele arrangementer til mindre byer og spillesteder i Jammerbugt Kommune og på den måde få musikkulturen ud til alle kroge af kommunen. 
Her vil Spillestedet Blokhus så indgå i samarbejdet med udvikling af nye talenter og promovering af genrer, vi normalt ikke vil tegne kontrakt med, siger Jørn Kaae.
– Vores normale arrangementer skal ikke røres, så det nye tiltag skal være sideløbende med det planlagte program, understreger han.

Livsstilhuset Kalstrup
For afviklingen af disse arrangementer er der indgået en aftale med Livsstilhuset Kalstrup Blokhus, hvor Spillestedet får lokalerne stillet til rådighed vederlagsfrit for at fremme kulturen i Blokhus-området.
Kalstrup har udvidet huset med en første sal på ca. 900 kvadratmeter, som bl.a. indeholder et kunstgalleri.
Her er pladsen og muligheden for at arrangere live musik, stand up og lignende arrangementer.
– Spillestedet Blokhus skal så stå for arrangementerne sammen med vores 35 frivillige medarbejdere. Takket være det generøse tilbud fra Kalstrup er Spillestedet / Lille Scene derfor nu en realitet og klar til at åbne for en række spændende musikalske events til glæde for både kunstnerne og musikelskere, siger Jørn Kaae.
Organisationen er der – præsentable lokaler er der. Tilbage er kun at byde velkommen til en række af kommende spændende, anderledes og bevægende musikoplevelser i et fascinerende nærmiljø tæt på den rytmiske musik. Blokhus er blevet en musik- og koncertattraktion rigere.

Læs om fantastiske oplevelser og events