Blokhus Medier_logo-01
Nyheder
imported

Spring i Vesterhavets bølger til påske

Spring i Vesterhavets bølger sammen med ”Søstjernerne”, sådan lyder en åben invitation fra et netværk af vinterbadere, som mødes på stranden i Blokhus hver morgen, året rundt

Påsken byder på et væld af aktiviteter- også af den kolde slags.

Tekst: Lotte Kande – Foto Lotte Kande

Spring i Vesterhavets bølger sammen med ”Søstjernerne”, sådan lyder en åben invitation fra et netværk af vinterbadere, som mødes på stranden i Blokhus hver morgen, året rundt. Efter den kolde dukkert kan du, helt ekstraordinært i påsken, lade kroppen tørre i en varm sauna direkte på stranden.

En god tradition

Vinterbadning i Blokhus blev for alvor implementeret i 2015. Her fandt flere større badearrangementer sted både i efterårsferien, til nytår og senest i vinterferien 2016. Det er således blevet en tradition, at ”Søstjernerne” i Blokhus inviterer med alle med ud i bølgerne i forbindelse med ferier og helligdage. Ved arrangementet d. 31. december 2015 sprang flere hundrede i bølgen.

Badning hele påsken

Påsken er ingen undtagelse og i perioden fra lørdag d. 19. til mandag. d. 28. marts kl. 8.00 og igen kl. 11.00, vil det igen være muligt at gøre de gæve kvinder, der står bag ”Søstjernerne” følgeskab.

Ideen til at mødes og bade i fællesskab opstod imellem 2 kvinder, Jytte og Rie, for ca. 12-15 år siden oplyser Inge Skjoldager, kontaktperson for Søstjernerne. Dengang badede de hver dag fra påske til og med november. Efterhånden spredtes det via mund til mund, så flere og flere tilsluttede sig. For ca. 5 år siden startede vinterbadningen, så nu er det blevet hver dag kl. 8.00 året rundt, at vi går i havet. – Vi er ca. 8 faste, der mødes i hverdagene og ca. 12-15 i weekenderne. Om sommeren er vi over 20 og det er både kvinder og mænd fortæller hun og fortsætter, – vi hygger os i hinandens fællesskab, og det er åbent for alle interesserede.

-Vinterbadningen er så dejligt livsbekræftende, siger Inge Skjoldager. – Jeg er selv 81 år og har tit spurgt mig selv, når der er rigtig koldt: "Hvorfor gør du det her?" Når jeg så kommer op fra havet, så kan jeg mærke hvorfor. -Frigørelsen af endorfinerne, når vandet rammer kroppen, holder os friske og forhindrer småskavankerne. Det er velvære på første klasse samtidig med, at jeg nyder den forskellighed naturen hver dag bidrager med. Vores hav og strand er så fantastisk smuk og den ændrer sig hele tiden med farver, vind og vejr. Det nyder jeg virkelig og jeg kan varmt anbefale at prøve. Det er vanedannende, siger Inge.

Saunahytten varmer op

I påsken er der endvidere mulighed for at benytte sig af Saunahytten. Saunaen vil stå på strandbredden velopvarmet og være et tilbud til alle de badende der kommer forbi både kl. 8 og kl. 11 i perioden.

 

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events