Fjerritslev

Spritbilist sov i varerummet efter færdselsuheld

”Han går og vakler rundt om bilen.”
Sådan lød dele af et opkald, som Nordjyllands Politi modtog natten til fredag 27. august ved midnatstid.
Anmelder havde netop set, at der holdte en havareret varebil på en mark i Kollerup ved Fjerritslev, og at der gik en mand rundt om bilen. Han så ud til at være beruset. 

Ekstremt beruset
Betjente ankom kort efter til stedet, hvor man undersøgte varebilen nærmere.
Det viste sig, at manden lå og sov i varerummet. Han havde lidt jord på tøjet og virkede ekstremt beruset, da han hverken kunne tale forståeligt eller bevæge sig ved egen hjælp. 
I handskerummet fandt betjentene to tomme 10 cl. vodkaflasker á 37,5% alkohol, mens de i hans højre bukselomme fandt en bilnøgle, der passede til varebilen. Ved opslag i politiets IT-system kunne betjentene desuden konstatere, at manden ikke havde gældende førerret til personbil.
Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for påvirket kørsel samt kørsel uden førerret, hvorefter man udtog en blodprøve som bevismateriale i sagen. Den sigtede blev senere hensat i detentionen med henblik på afrusning og senere afhøring.

Alle spiritusbilister tilbydes hjælp
Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.

Læs om fantastiske oplevelser og events