Blokhus

Stemningsfuld Sankthansfest på Blokhus Strand

 | FOTO: Presse
NYT: Afbrændingsforbud betyder sankthansaften uden bål

OPDATERING:

Traditionen tro omdannes stranden i Blokhus til en af Danmarks største bålfester, når kalenderen viser 23. juni.
Sædvanligvis er det Erhvervsforeningen Destination Blokhus, i samarbejde med Visitjammerbugten, der står bag det populære arrangement, der tiltrækker tusindvis af gæster til den smukke strand.
-Vi er super glade for at kunne invitere til en festlig og forrygende aften med det betagende Vesterhav som en smuk kulisse, siger eventansvarlig Jannie Ratke fra Erhvervsforeningen Destination Blokhus til Blokhus Avis.
-Det er så flot og stemningsfuldt, når bålet bliver tændt, og solen går ned i horisonten.
Sankt Hans i Blokhus er kendt i hele Nordjylland for at arrangere den store bålfest. Den tiltrækker et imponerende stort publikum, og er ubetinget den største event foreningen arrangerer i løbet af året.
-Og da årets arrangement falder på en fredag, har vi valgt at fyre ekstra op for feststemningen med partybandet Petrols, der med garanti tænder op for festen.

sankthans

Petrols sætter festen i flammer

Petrols, som er kendt som en festmaskine i særklasse med topprofessionel underholdning, vil med garanti få publikum til at danse og synge med. Gæsterne kan glæde sig til de bedste hits både indenfor danske og udenlandske hitlister. Med et enormt bagkatalog vil de præsentere både de nyeste og de bedste hits fra de seneste 50 år.
-Der vil helt sikkert være noget for enhver smag – lige fra pop og disko til grand prix-hits, rock ‘n’ roll og ballader, og Petrols har flere gange gæstet Blokhus, hvor de altid har fyret godt op under festlighederne, siger Jannie Ratke.

Petrols sankt hans

Musik i luften

Petrols går på scenen fra kl. 19.00, men allerede kl. 18.00 vil der være musik i luften, når de norske, unge tamburspillere, der har opholdt sig i byen siden 17. juni i forbindelse med årets Nordsø Festival, marcherer fra Blokhus Torv til stranden. Marchen afsluttes ved bålet på stranden, hvor de forskellige korps giver en smagsprøve på deres store repertoire, inden festen for alvor sættes i gang af Petrols.

Bålet tændes

Årets båltaler er Mogens Chr. Gade, der siden 2007 har været borgmester i Jammerbugt Kommune. Efter talen tændes det alternative bål (uden åben ild) kl. 21.00, og heksen, som er lavet af Hune Naturbørnehave, sendes afsted akkompagneret af midsommervisen.

Plads til alle

Publikum opfordres til at komme i god tid, og det skal bemærkes, at tilkørslen fra Saltum Strand også kan anvendes.
Arrangørerne oplyser, at der er fyret op til en uforglemmelig aften, hvor alle kan nyde festlighederne og den smukke natur på Blokhus Strand.
-Byens restauranter holder naturligvis også åbent denne aften, men på grund af de mange gæster i byen er det en god idé at reservere bord på forhånd, afslutter Jannie Ratke.

Program

18.00
Musikalsk march fra Blokhus Torv til stranden

19.00
Minikoncert: Nordsø Festival

19.00
Koncert med Petrols

19.50
Velkomst v. Berit Bøjstrup, Erhvervsforeningen Destination Blokhus

20.50
Båltale: Mogens Chr. Gade, borgmester Jammerbugt kommune

21.00
Sankthans fejres med mindre alternativt bål uden ægte ild, men istedet røgkanon og lyseffekter.

21.15
Festen fortsætter…

Læs om fantastiske oplevelser og events