Nyheder
imported

Større efterspørgsel efter de store luksus-sommerhuse

Flere køber huse og sommerhuse som en investering.

Tekst: Martin Frandsen – Foto: Presse

Der stadig rigeligt med liv i markedet, selv om køberne nu har længere overvejelser, inden de tage en beslutning, eller i første omgang forsøger med et bud, når de skal købe helsårs- eller sommerhus.
Det fortæller ejendomsmægler Søren Villadsen fra Villadsen Ejendomshandel.
– Samtidig oplever vi, at der kommer stadig flere købere til huse og sommerhuse med henblik på udlejning, fordi købet er en investering, siger han.
– Det handler om de store luksus-sommerhuse med pool og/eller aktivitetsrum, tilføjer han.

Stigende tendens

Modsat sidste år, hvor det var de almindelige familie-sommerhuse med to værelser, der var eftertragtede, så er det nu sommerhuse med 4-6 værelser, pool og aktivitetsrum samt størrelser fra 120-130 kvadratmeter og op til 250-300 kvadratmeter.
– Det er en tendens, der er kommet her henover foråret, og der er en stigende efterspørgsel, siger Søren Villadsen.
Han fortæller, at når der er tale om sådanne huse og investeringer, så er der ikke så meget fokus på beliggenheden, men mere på hvor meget huset kan generere i lejeindtægt, på husets stand, og hvilke krav den løbende vedligeholdelse stiller.

Et lavt udbud

Samtidig kan Søren Villadsen fortælle, at udbuddet af sommerhuse generelt stadig er utroligt lavt.
– Sommerhusejerne holder igen med at sætte til salg, fordi de ikke ved, hvor de skal placere den friværdi, de får med et salg. De lader pengene blive i huset i stedet for at skulle kaste sig ud i investeringer for at undgå de negative renter, forklarer Søren Villadsen.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events