Aabybro

Stor fokus på hasarderet kørsel på knallerter

Siden før sommerferien, hen over sommeren og frem til nu har der været store problemer med både ulovlig og hasarderet kørsel på knallerter med også alt for høje hastigheder i Aabybro – og det er der stor fokus på hos både Nordjyllands Politi og SSP Jammerbugt.
Det er særligt på Banestien og omkring Aabybro Skole øst, at der er problemer med chikanekørsel og kørsel med alt for høj fart til stor utryghed for skoleelever, ældre og mødre med barnevogne, oplyser Tommy Duun, leder af SSP Jammerbugt.
– Banestien bliver brugt som en slags motorvej for knallerter, siger han.
Derfor har SSP sammen med politiet også sat flere tiltag i gang for at stoppe problemerne.
– Hver gang vi får en henvendelse fra en borger, så beder vi vedkommende om at henvende sg til politiet. Jo flere henvendelse politiet får, desto mere handler de på det siger Tommy Duun.

Kender du konsekvenserne?
Og Nordjyllands Politi har gennemført flere aktioner mod ulovlig og hasarderet knallertkørsel i Aabybro-området og har blandt andet konfiskeret flere knallerter.
Samtidig henvender SSP sig både til de unge og til forældrene.
– Vi lavet en folder til forældrene om konsekvenserne ved at køre ulovligt på knallert. Reglerne har nemlig ændret sig siden far var ung og måske selv kørte lidt for hurtigt.
– 2. gang du bliver taget i at køre ulovligt, mister du knallerten, og i værste tilfælde kan du få udsat dit kørekort til bil i op til 2 år, siger Tommy Duun.
Folderen er via skolernes Aula er udsendt til alle forældre.
Desuden søger SSP dialogen med knallertkørere, og hvis man støder ind i en, der kører for hurtigt tager SSP kontakt til forældrene.
– Det her er et problem der til tider fylder rundt omkring. Vi er meget obs på ulovlig kørsel på knallert, fordi det ofte også kan føre andre uhensigtsmæssige ting med sig, siger Tommy Duun.

Læs om fantastiske oplevelser og events