Blokhus

Stor glæde over åbne grænser til Tyskland og Norge

– For Per Dam, direktør i sommerhusbureauet Sol og Strand, var fredagens melding fra statsminister Mette Frederiksen (S) om, at Danmark 15. juni åbner grænserne til Tyskland, Norge og Island, en yderst glædelig nyhed.
Åbningen gælder kun for turister, som har booket seks overnatninger i Danmark. Dog ikke København, som stadig er lukket land for udenlandske turister.

Stor betydning
– Det er rigtig dejligt, der er fundet en løsning, og det er en god nyhed for den nordjyske turistbranche, at der er kommet en afklaring. Det har selvfølgelig været en barsk tid at komme igennem og været ekstremt frustrerende. Selvfølgelig ville vi hellere have set, at grænserne til Tyskland åbner i morgen, men lad os nu se fremad, siger Per Dam.
– Det har særlig stor betydning for os, at det er grænserne til Tyskland og Norge, der åbnes, siger han.
75-80 procent af alle udenlandske feriehus-turister er nemlig tyske, mens 8-10 procent er nordmænd.

Pres på højsæsonen
Nu venter et enerverende arbejde med at annullere de udenlandske bookinger, der er foretaget fra 1. til 15. juni.
– Det er træls, og det betyder et yderligere tab, men nu skal vi begynde at se fremad. Branchen kommer ikke til at hente alt det tabte i år, men måske noget af det. Vi skal gøre vores bedste ud fra de givne forudsætninger kombineret med, at vi kan se en øget tilstrømning af danske turister, siger Per Dam.
– Derfor er jeg sikker på, at vi få en endog meget travl højsæson, som også vil være længere, end den plejer. Og vi kunne sagtens bruge flere huse til udlejning, særligt i ugerne 28 til 31, understreger han.

Læs om fantastiske oplevelser og events