Blokhus

Stort efterårs-rykind

Nordjyske sommerhuse er fyldte

Tyskerne fylder mere og mere i feriehusene i efterårsmånederne, men i uge 42 er danskerne flest, oplyser Sol & Strand i en pressemeddelelse.

Der bliver flere og flere feriegæster i de danske sommerhuse i efterårs-månederne. Nye ferie- og fritidsvaner er en del af forklaringen, men også højere temperaturer får flere og flere til at søge mod oplevelser eller afslapning i feriehuse tæt på kyst og natur.

Tyskerne fylder meget i forvejen både i sommermånederne og efteråret, og flere og flere kommer til.

Men i den kommende uge – uge 42, der er skolernes efterårsferie – er danskerne som sædvanlig flest.

Det er meldingen fra Sol og Strand, der er en af landets største feriehusudlejere.

Julia Spiess Wolsgaard-Iversen, der er bureauchef for Sol og Strand i Blokhus og Jammerbugt, har sammen med hendes stab et travlt efterår. Men uge 42 skiller sig ud.

-Feriehusferie er et hit for flere og flere gennem hele året. Men i næste uge er det danskerne, der kommer – og vi glæder os til at tage imod dem, siger bureauchefen.

-Uge 42 er efterårsferie i de danske skoler, og der fylder danskerne som altid mest i vores feriehuse. Og sådan er det også i år, men danskerne er altså ikke alene om at vælger at booke sommerhuse i uge 42. Tyskerne er der også, og de er flere end de plejer, men uge 42 er der fleste danskere, siger Sol og Strands bureauchef i Løkken, Charlotte Rehder Borup.

Og meldingen er den samme fra Lønstrup og Skagen, hvor Brian Kristensen er bureauchef for Sol og Strand:

-Vi har et fantastisk dejligt efterår. Og vi har nogle feriehuse, som kan rumme feriegæster gennem hele året. Og det tiltrækker altså feriegæster gennem hele efteråret. Både danskere og tyskere, men også nordmændene, selv om vi har færre nordmænd i disse måneder end vi plejer. Men uge 42 er det primært danskerne, der rykker ind i feriehusene. De andre uger er det meget tyskerne, der kommer i længere perioder, men også danskere, der er på mini-ferier og forlængede weekender, siger Brian Kristensen.

Læs om fantastiske oplevelser og events