Aabybro

Stort løft til Aabybro Mejeris energitætte is

Samtlige ni varianter af Ryå Energitæt Is er nu godkendt af Lægemiddelstyrelsen til Grøn Recept. Dermed kan syge og småt spisende købe isene med 60 pct. tilskud.

Der var en, der to, der var ni. Efter at have fået godkendt to energitætte is af Lægemiddelstyrelsen i 2019 er samtlige ni varianter af Aabybro Mejeris næringsrige is til syge og småt spisende nu blåstemplet af styrelsen til Grøn Recept. Det skriver mejeri.dk.
Det betyder, at personer, der har en lægeordineret recept som følge af behov for ekstra ernæring, kan få 60 pct. tilskud ved køb af Ryå Energitæt Is. Den har et højt indhold af protein, fedt og fibre og kan fås på recept ved køb på nettet hos Mediq Danmark og Simonsen & Weel – to handelsvirksomheder i sundhedssektoren, der samarbejder med Aabybro Mejeri.

20 års arbejde
Aabybro Mejeri lancerede sin første energitætte is i 2001, og nu ser mejeriets direktør, N. H. Lindhardt, Lægemiddelstyrelsens godkendelse som kronen på 20 års arbejde.
– At isen nu kan købes med et stort tilskud, giver mange flere mulighed for at få fat i den. Det er vi selvfølgelig glade for. Både fordi mad, ikke mindst energitæt is, ofte er den bedste medicin, og fordi det vil gavne vores salg, siger N. H. Lindhardt.
Han bygger sin optimisme på, at efterspørgslen efter Ryå Energitæt Vanilje Flødeis og Jordbær Flødeis steg væsentligt efter Lægemiddelstyrelsens godkendelse af de to varianter i 2019.

Ser mod udlandet
Ryå Energitæt Is er tidligere blevet solgt i Sverige og Tyskland, og her er NH Lindhardt nu klar til at forsøge sig igen.
– Vi arbejder hele tiden på at udvide vores marked og er åbne for eksport. Med Lægemiddelstyrelsens blå stempel regner jeg med, at vi står betydeligt bedre i udlandet, lyder vurderingen fra mejeriejeren.
Ryå Energitæt Is skal spises som supplement til en varieret kost. Isen er udviklet i samarbejde med de danske sygehuse og ernæringsspecialister.
De energitætte is kan købes uden recept i Aabybro Mejeris netbutik og hos en række forhandlere af mejeriets produkter.

Læs om fantastiske oplevelser og events