Brovst

Styrker det nære kulturliv – også i Jammerbugt

Regionsrådet vil styrke det nære kulturliv, og Region Nordjylland åbner for ansøgninger til en ny kulturpulje på 1 mio. kr.
Med puljen ønsker Regionsrådet at udvikle lokale fællesskaber omkring kunst og kultur i de nordjyske landdistrikter og mindre bysamfund, og i Jammerbugt er der allerede gode eksempler på dette.

Kultur i Nærheden
Regionsrådet har afsat ekstra 1 mio. kr. i 2022 til en ny kulturpulje ved navn Kultur i Nærheden. Puljen har til formål at styrke kulturlivet i de nordjyske landdistrikter og mindre bysamfund.
Lokale foreninger og mindre organisationer kan søge op til 25.000 kr. til aktiviteter, der involverer både lokalbefolkningen og en eller flere nordjyske kunstnere inden for alle genrer lige fra scenekunst og musik til billedkunst og litteratur. Det kan f.eks. være en kreativ workshop, et skriveværksted, et fælles kunstværk eller engagerende musikalske oplevelser.
Håbet blandt politikerne i Regionsrådet er, at puljen vil styrke sammenhængskraften og de lokale fællesskaber i kulturhuse, forsamlingshuse, byrum og lignende, der har haft det svært under Covid-19-pandemien. Samtidig betyder puljen, at flere borgere får adgang til kulturtilbud og mulighed for at engagere sig i lokalsamfundet.

Kunsten er for alle
Et af de projekter, der tidligere har fået støtte af Region Nordjylland, er “Værker i Fælles Forandringer”, der er udviklet af kunstnerne Trine Kjærhauge og Mie Pilborg Johansen i samarbejde med Museum for Papirkunst og Jammerbugt Kommunes Biblioteker.
Borgerne i Jammerbugt Kommune kan på fire lokale biblioteker være med til at skabe kunstværker. De kan også deltage i workshops med fokus på trykteknikker og metoden dekonstruktion / konstruktion på Museum for Papirkunst. Som afslutning på projektet er der planlagt en kunst-happening på Museum for Papirkunst og en udstilling af alle værkerne på Aabybro Bibliotek.
– Vi er rigtigt glade for opbakningen til projektet fra Region Nordjylland. Kunsten kan danne fællesskaber. Og vi tror på, at den ikke kun er til for kunstneren eller kultureliten men for alle. Vi ønsker derfor at inddrage både børn, unge og voksne i en fælles skabelsesproces, der styrker det lokale kulturliv og fællesskabet, siger Trine Kjærhauge.
Projektet gennemføres i løbet af foråret 2022.

Læs om fantastiske oplevelser og events