Nyheder
imported

Tættere på ny præstebolig

Ny præstebolig i Hune forventes klar primo 2016.

Hune Kirkes Præst, Birgit Lundholm, glæder sig over et veloverstået rejsegilde på nybyggeri i Hune.

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark Foto

Efter lange overvejelser og meget rådgivning, blev det besluttet at bygge en ny præstebolig fremfor at renovere den gamle. Det ville blive for dyrt at renovere den gamle og fugtplagede præstegård fra 1923. Hune Kirkes præst, Birgit Lundholm skal sammen med sin mand Holger Nørby og deres hjemmeboende søn i stedet flytte i en tidssvarende et-plans præstebolig, der bliver bygget efter de såkaldte 2020 byggekrav, der betyder  at den er meget billig at drive. 

Der var mødt mange op til rejsegildet, hvor Birgit Lundholm bl.a. fortalte, at hun har haft mulighed for at komme med ønsker indenfor rimelige rammer, således er hun bl.a. utrolig glad for, at hun får vinduer, der er skrå. Det giver et lysindfald, som i de gamle romerske kirker.

Boligen opdeles således, at præstefamilien får privat bolig i den ene ende, mens Birgit får mulighed for at have kontor og uforstyrret have private samtaler i den anden ende. Hvis alt går efter planen, flytter præstefamilien ind i den nye bolig i starten af 2016.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events