Nyheder
imported

Tag på smuttur til 50 særlige oplevelser i den danske natur

Danmark er fuld af skønne naturattraktioner, som mange af os ikke kender. I en helt ny inspirationsguide, Smutturen.dk, kan du finde forslag til smutture til 50 unikke naturoplevelser i hele landet.

Tekst: Lotte Kande – Foto: Presse

Danmark er dækket af ca. 23 procent natur og mere end 7.300 km kyststrækning, der gemmer på en lang række skønne naturattraktioner, som er ganske gratis at besøge. I den nye, online inspirationsguide Smutturen.dk finder du 50 af disse steder, som alle rummer et særligt oplevelseselement.

Rubjerg Knude Fyr og Store Vildmose

Blandt naturattraktionerne i guiden er bl.a. Rubjerg Knude Fyr ved Lønstrup, der er det højeste punkt på vestkysten i Vendsyssel. Klinten er 60 meter høj og oven på den ligger en vandreklit i op til 30 meters højde. De senere år er sandet blæst væk fra fyret og længere ind i landet, samtidig med at havet æder af klinten. Det betyder, at fyret i dag ligger kun få meter fra kanten.

Også Store Vildmose er nævnt i den nye guide. Her har man mulighed for at opleve én af Nordeuropas største højmoser og gå i fortidens fodspor på den lange række af trædesten, mærke mosen gynge under dig, opleve et rigt dyreliv og meget mere. Mosen er inddelt i otte områder, der er markerede med skiltning, og hver især fortæller en natur- og kulturhistorie. Derudover kan man lære mere i det spændende oplevelsescenter; Vildmoseporten.

Skal tiltrække flere besøgende

Bag Smutturen står RealDania i samarbejde med Dansk Kyst- og Naturturisme, Naturstyrelsen og VisitDenmark. Målet med initiativet er at gøre opmærksom på disse særlige steder og naturoplevelser, så endnu flere danskere og udenlandske turister vil besøge dem og få glæde af dem. – Vi skal åbne flere menneskers øjne for de fantastiske stedbundne attraktioner, vi har rundt om i landet. Smutturen skal hjælpe besøgende til at finde stederne. Samtidig skal den være med til at vise, hvordan et område kan skabe positiv lokal udvikling ved at dyrke de lokale potentialer, siger Anne Skovbro, filantropidirektør i RealDania.

Oplevelser for børn og voksne, lokale og turister

Et ekspertpanel har grundigt vurderet 580 indstillinger fra hele landet og udvalgt 50 steder, der både byder på smuk natur og har en masse gratis oplevelser for både børn og voksne. Hos Dansk Kyst- og Naturturisme forventer man, at Smutturen bliver et godt værktøj for både danskere og udenlandske turister. -Danmark har utrolig meget kyststrækning i forhold til landets størrelse, og kysterne er allerede et stort trækplaster for både danske og udenlandske turister. Vi håber, at Smutturen vil få endnu flere til at udforske vores skønne kyst- og naturområder, siger Jens Hausted, Direktør i Dansk Kyst- og Naturturisme.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events