Nyheder
imported

Tema-aften om glutenoverfølsomhed

D. 20. januar afholder Hune Bageri, i samarbejde med Trine Vesteraa, tema-aften omkring glutenoverfølsomhed og glutenfri bagning. De seneste år er der kommet mere fokus på glutenfri mad, og mange mennesker kender selv til problematikken eller er dagligt i kontakt med nogle, der lever glutenfrit. Hune Bageri oplever større og større efterspørgsel efter glutenfrit bagværk, og bageriet har allerede et glutenfrit sortiment, men der er altid plads til ny inspiration.

Hune:

Tema-aften om glutenoverfølsomhed

D. 20. januar afholder Hune Bageri, i samarbejde med Trine Vesteraa, tema-aften omkring glutenoverfølsomhed og glutenfri bagning

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Hune Bageri har med succes afholdt flere arrangementer i cafeen efter normal lukketid. Tirsdag d. 20. januar kl. 19 – ca. 21, slår Hune Bageri igen dørene op for et spændende arrangement i samarbejde med Trine Vesteraa, der er ernæringsterapeut og forfatter til kogebogen; ”Det smager sødt”. Aftenens tema er glutenoverfølsomhed og glutenfri bagning. Grundet den store efterspørgsel fra sidste års arrangement, gentages succesen med flere fortællinger om glutenoverfølsomhed, og præsentation af nogle af de produkter, der kan anvendes til glutenfri bagning. Desuden er der tips og tricks til bagning samt lækre smagsprøver bl.a. fra ”Det smager sødt.

Større efterspørgsel

De seneste år er der kommet mere fokus på glutenfri mad, og mange mennesker kender selv til problematikken eller er dagligt i kontakt med nogle, der lever glutenfrit. Hune Bageri oplever større og større efterspørgsel efter glutenfrit bagværk, og bageriet har allerede et glutenfrit sortiment, men der er altid plads til ny inspiration.

Fakta:

Cølia..hva’ for noget?

Er cøliaki det samme som glutenallergi?

Cøliaki er ligesom allergi en sygdom i immunsystemet. Men mekanismerne bag cøliaki og allergi er forskellige. Ved allergi ses ofte mere voldsomme og akutte symptomer som astma, høfeber og nældefeber eller i værste fald allergisk chok. Sygdomsbilledet ved cøliaki er derimod ikke akut, men mere præget af kronisk besvær som træthed, mavesmerter, diarré, oppustet mave og dårlig trivsel.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events