Pandrup

Test-steder udvider åbningstiderne

Nordjyderne får nu endnu bedre mulighed for at lade sig teste med hurtigtest.
I udgangspunktet får de fleste teststeder i hele Region Nordjylland åbent hele ugen, og der åbner desuden et helt nyt testcenter i Hjørring.

Flere dage
– Vi øger kapaciteten til hurtigtest, så det bliver lettere for borgerne at blive testet. Det betyder, at vi på trods af genåbningsplanerne og øget efterspørgsel stadig gør det let og tilgængeligt for borgerne at få en test. Det er godt, at vi nu kan øge kapaciteten så betragteligt, at vi kan tilbyde flere åbningsdage. Det kommer især de mindre byer til gavn, da der tidligere kun har været testet 2 eller 3 dage om ugen nogle af stederne, siger Jacob Bertramsen, kontorchef i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland.

Pandrup
Konkret bliver der flere åbningsdage i Hjørring, Aars, Hadsund, Arden, Mariager, Vrå, Sindal, Nibe, Sæby, Løgstør, Farsø, Skørping, Aalestrup, Pandrup, Nørager og Terndrup.
Det betyder, at der fremover vil være åbent for kviktest på Bransagervej 30 i Pandrup på følgende dage:

Tirsdag, onsdag og søndag kl. 07.00 – 17.00

Nyt center i Hjørring
Derudover åbner der fra lørdag d. 24 april et testcenter på Farøvej 1E i Hjørring, der har åbent alle dage fra 8.00 til 20.00.
Samtidig flyttes der lokaler i Arden, Mariager og Frøstrup – nye tider og adresser kan findes på www.rn.dk/coronatest.
Det er ikke alle steder, hvor det har været muligt at få egnede lokaler i alle ugens 7 dage, hvorfor der stadig findes enkelte steder med færre åbningsdage.
Med opgraderingen er der nu 46 steder med hurtigtest, som Falck står for i Region Nordjylland.
Her testes i næsen med en kort podepind.
Hurtigtest bør ikke bruges, hvis man har symptomer på COVID-19 eller er nær kontakt til en smittet. Her bør i stedet bruges en PCR-test. Der skal bestilles tid til test på coronaprover.dk, hvis man ønsker tid til en PCR-test, som foretages med en halspodning.
Der findes 21 testcentre i regionen, hvor det er muligt at få foretaget PCR-test.

Se alle test-steder her:

Find et COVID-19 testcenter – Sundhedsstyrelsen

Læs om fantastiske oplevelser og events