ANNONCØRBETALT INDHOLD
I hjertet af den rå, nordvestjyske natur, helt ude ved stranden, hvor bølgerne fra Vesterhavet skyller ind mod kysten, findes Thorupstrand Fiskehus.
En lille specialbutik fyldt med friskfangede fisk og et spisested med få men lækre smagfulde retter på menukortet. En butik, hvor fisken spiller hovedrollen.
Stedet er ikke helt, som vi kender alle andre typiske spisesteder. Det er en af de få perler, som er placeret direkte på stranden og samtidig et sted, hvor de har formået at kombinere den gamle kystfiskerkultur med den mere moderne vision om bæredygtighed og økologi, som et fast pejlemærke i deres forretning.
Fiskersamfund i Thorupstrand ved Jammerbugten er det lille sted ude vestpå, der igennem generationer har været et epicenter for dansk kystfiskeri. De velkendte blå fiskerkuttere hviler i sandet på stranden efter en lang dag på havet eller man kan skimte dem i horisonten, når de er på vej ind over revlerne for at lande dagens fangst. Helt som de har gjort i århundreder og er i dag et af de få steder, det stadig kan opleves på tætteste hold.
Med Thorupstrand Fiskehus i spidsen kombineres den gamle tradition her på stedet og innovation på en måde, der både hylder fortiden, men også med blikket rettet mod fremtiden, hvor de økologiske og bæredygtige principper er i højsædet.
Fra hav til bord
Straks man træder indenfor hos Thorupstrand Fiskehus er der indbudt til en ægte smagsrejse direkte fra hav til bord.
De friske fisk, der lige er landet, ligger side om side i køledisken, og på hylderne findes det økologiske tilbehør og de lokale specialiteter fra egnen.
Alt kan købes med hjem eller man kan bestille retter fra menukortet og nyde på stranden lige udenfor. Egner vejret sig ikke til at spise udendørs er det muligt at hygge sig på 1. salen over forretningen.
Hele juli og frem til medio august er strandbaren Revlen også åben, hvor der serveres kølige drinks – øl, vand og vin.
Havets rigdom
Menuerne i Thorupstrand Fiskehus er sammensat, så det nærmest er en hyldest til det allerbedste fra Jammerbugten og Thy.
Spisestedet gør en dyd ud af at indarbejde lokale råvarer i deres retter, og derfor er det hos Thorupstrand Fiskehus, du kan smage på havets rigdom og egnens specialiteter og opleve det i en skøn forening med kystens kulturarv og den maritime stemning omkring de blå fiskekuttere, der ligger side om side på stranden.
Et af husets signaturretter er den klassiske Fish n Chips. Den lækre hvide torsk, der er indhyllet i øldej er sprødstegt og sammen med tartarsauce, havsalt og sprøde fritter tilsat kølig rosé og en solnedgang over Vesterhavet fornemmer du straks den ægte stemning, der kendetegner dansk sommer.
En anden favorit er den pandestegte rødspætte eller fiskefrikadellen, der er serveret på friskbagt økologisk rugbrød med hjemmerørt remoulade og salat vendt i mormordressing. Sammen med økologisk saft eller en kold fadøl fra Thy mærker du kærligheden til råvarerne, der fremkalder den lokale stolthed.
Thorupstrand Fiskehus er et lysende eksempel på hvordan man kan kombinere det bedste fra fortiden med visioner for fremtiden. Ved at nyde spisestedets produkter, er vi alle med til at bevare vores kulturarv.
En bid af Thorupstrand er ikke alene ægte, autentisk og unikt, men også en smagsoplevelse på vores fælles fremtid.
En traditionel fiskerikultur i en moderne verden
Thorupstrand er hjemsted for en af Danmarks sidste kystfiskerier, hvor de blå fiskekuttere stadig den dag i dag trækkes op på stranden, helt som man har gjort det i århundreder. Dette unikke fiskeri er ikke kun en nostalgisk rest fra en svunden tid, men også et levende eksempel på, hvordan man kan drive fiskeri på en bæredygtig måde i respekt for naturens ressourcer.
Fiskerne i Thorupstrand bruger – i skarp kontrast til moderne industrifiskeri – skånsomme fangstmetoder. Det betyder, at det er de små, blå fiskerbåde, der sejler ud på havet og fisker med garn, der mindsker skaderne på havbunden og dermed beskytter fiskebestandene.
Thorupstrand Fiskehus har taget den traditionelle tilgang til fiskeriet et skridt videre ved at integrere de friskfangede fisk, der er fanget under bæredygtige forhold, der respekterer både dyrevelfærd og miljø og kombinere det med økologi og lokale råvarer hvilket understøtter det lokale økosystem.