Brovst

Tilflytter har startet nyt gå-fællesskab i Brovst

Hvad gør man, når man er tilflytter og gerne vil møde nye mennesker i et gå-fællesskab? Laila Andersen tog sagen i egen hånd og oprettede Facebook-gruppen ”Brovst går sammen”. Initiativet har fået overvældende stor opbakning fra byens borgere.

Møde nye mennesker
Laila Andersen flyttede til Brovst, da hun fandt kærligheden og et job i byen. Hun havde ikke noget kendskab til området eller et netværk – udover sin kæreste. Men hun besluttede sig for at tage skridtet og for at komme ud og møde nogle nye mennesker.
– Jeg søgte egentlig i første omgang bare et par stykker at gå ture med. Det er så nemt at snakke, når man går, og det er en god måde at møde nye mennesker på. Man kan mødes på tværs af alle aldre, man får frisk luft og motion, og så kommer man lidt rundt i sit lokalområde, fortæller Laila Andersen.

Laila Andersen

Et fællesskab
– Jeg gik derfor i gang med at undersøge, om der var nogle gå-fællesskaber i byen. Men det så ikke ud til at være tilfældet. Derfor lavede jeg et opslag på Facebook for at høre, om der var nogen, der ville med ud at gå en tur. Hvis bare der var et par stykker, var det fint, tænkte jeg. Men interessen var så overvældende, at jeg endte med at oprette en gruppe på Facebook ”Brovst går sammen”, så vi her kunne skrive sammen. Inden dagen var omme, var der allerede over 100 medlemmer i gruppen. Jeg blev så positivt overrasket, uddyber hun.

Konceptet er for alle
Gå-fællesskabet er for alle og går i al sin enkelthed ud på at komme ud og bevæge sig sammen. Det er motion og hyggeligt samvær på et plan, hvor alle kan være med – og det er gratis at deltage.
Det er ikke nødvendigt at være medlem i gruppen for at gå med, og det er heller ikke nødvendigt at tilkendegive, at man vil gå med på dagens tur. Man møder bare op på det annoncerede startsted.
Alle er velkomne til at lægge opslag op i gruppen med mødested og tid, så alle kan byde ind og bidrage til fællesskabet, og man bestemmer selv hvor, hvornår og hvor lang turen skal være.
– Det skal være så nemt for folk som muligt at være med. Derfor går vi som udgangspunkt i Brovst, men på sigt kunne man også mødes andre steder, tilføjer Laila Andersen.

Stor lokal opbakning
– Der var 29 med på den første gåtur. Den yngste var 12 år og den ældste 81 år. Det var simpelthen så hyggeligt. Alle snakkede sammen på kryds og tværs og var glade og snaksaglige, siger Laila Andersen.
– Der er nu 183 medlemmer i gruppen på under en uge og flere og flere kommer til. Folk har virkelig taget det til sig, og mange spørger ”hvornår skal vi af sted igen?
– Jeg har erfaret, at hvis man tør at række hånden ud, så er der mange, der tager imod. Det er også min oplevelse her i Brovst. Jeg vil gerne opfordre alle, der har lyst, til at komme med – det kunne da være fedt, hvis hele byen går med en dag, siger Laila Andersen.

Læs om fantastiske oplevelser og events