Nyheder
imported

Turismen er i vækst i Jammerbugten

Mange lokale turismevirksomheder har meldt tilbage om et travlt 2016, og de nyeste tal viser, at der kommer flere turister til Jammerbugt Kommune.

Flere turismeovernatninger i Jammerbugten

Mange lokale turismevirksomheder har meldt tilbage om et travlt 2016, og de nyeste tal viser, at der kommer flere turister til Jammerbugt Kommune

Danmarks Statistik har netop offentliggjort overnatningstallene for hoteller, feriecentre, camping vandrehjem og lystbåde. Tallene viser, at overnatningsstederne i Jammerbugt Kommune har oplevet en vækst på 2,5 % eller ca. 20.000 overnatninger fra 2015 til 2016. Det glæder Mogens Gade, Borgmester i Jammerbugt Kommune.

– Det er rigtig positivt, at flere turister besøger og overnatter på de lokale hoteller og feriecentre. I det hele taget fornemmer jeg, at den lokale turismebranche er inde i en positiv udvikling, hvor der investeres i private projekter, eksempelvis de nye hoteller i Fårup Sommerland og Blokhus.  Jammerbugt Kommune investerer samtidig i fysiske og formidlingsmæssige tiltag, der skal forbedre tilgængeligheden og oplevelserne i destinationerne, hvor der bl.a. er fokus på sti 100 og Slettestrand-Svinkløv. Hvis vi kan videreudvikle det gode offentlig-private samarbejde og fastholde et fornuftigt offentligt og privat investeringsniveau, så tror jeg, den positive udvikling vil fortsætte de kommende år, uddyber Mogens Gade. 

Erhvervs- og Turistchef Anders Stryhn ser også positivt på tallene fra Danmarks Statistik, og hæfter sig ved, at feriehusovernatningerne endnu ikke er gjort op.

– Jammerbugt Kommune og Nordjylland, i det hele taget, har de senere år haft en svagere turismevækst end eksempelvis Syddanmark, men det ser ud til, at 2016 bliver et rigtigt flot turismeår. Vi afventer fortsat tallene fra feriehusudlejningerne, som traditionelt udgør ca. 50 % af de kommercielle overnatninger i Jammerbugt Kommune. Men det er – baseret på de foreløbige tilbagemeldinger – min vurdering, at vi også får nogle flotte overnatningstal for feriehus-markedet, fortæller Anders Stryhn.     

Feriehustallene offentliggøres primo april.

Læs om fantastiske oplevelser og events