Nyheder

Tyverier fra kirker – mistænkte anholdt i Saltum

Efter en kvik borgerhenvendelse pågreb Nordjyllands Politi i går torsdag 18. august fem personer, som mistænkes for at stå bag indbrud i en række nordjyske kirker.
Tre af de mistænkte blev varetægtsfængslet fredag efter et lukket grundlovsforhør ved Retten i Hjørring.

Opdaget af borger
Torsdag eftermiddag den 18. august kunne en vaks sommerhusgæst i nærheden af Furreby Kirke ved Løkken se, at der foregik noget lusket ved kirken.
Han greb en kikkert og opdagede, at flere personer var i færd med at slæbe stole ind i en hvid varevogn. Han ringede straks til Nordjyllands Politi, som sendte flere patruljer til området. 
En hundepatrulje fandt varebilen på en adresse i Saltum, hvor man kunne tælle et større antal designerstole i lastrummet.
Endnu flere designerstole blev fundet i et kælderrum på adressen.
Fem personer blev anholdt, to af dem er nu løsladt igen, mens de resterende tre blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hjørring fredag kl. 13.00. Her blev de alle tre varetægtsfængslet.
De to personer i fire uger og den tredje i 14 dage.

Tak for tippet
Efterforskningsleder i sagen Ulf Munch Sørensen, Nordjyllands Politi, udtaler.
– I den seneste tid har vi oplevet en række indbrud i nordjyske kirker, hvor tyvene er gået efter alt fra designerstole til havetraktorer. Det har skabt både irritation og utryghed, så vi er glade for at kunne pågribe denne gruppe, som vi umiddelbart kan knytte til en række af forholdene.
Ulf Munch Sørensen sender i samme ombæring en anerkendende hilsen til den opmærksomme borger, som reagerede prompte på sin mistanke og kontaktede Nordjyllands Politi.
– Det er uvurderligt for vores arbejde, at borgerne er opmærksomme og retter henvendelse til os i tilfælde som dette.

Læs om fantastiske oplevelser og events