Nyheder
imported

Uldfest i Saltum til St. Bededag

Saltum Uldfestival og Saltum Ulddage er snart klar til at lave Skandinaviens største uldfest. Grundet vokseværk og yderligere efterspørgsel, afvikles der både uldfest i Saltum bymidte samt ved Jambo Feriepark.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Skandinaviens største uldfest spreder sig i 2017 ud over flere områder. Dels i Saltum bymidte samt ved Jambo Feriepark. Det er der en række praktiske årsager til, forklarer Kiirsten Pedersen, der er formand for Saltum Uldfestival. – Eftersom vi ikke længere kan have færdsel over det grønne område, mistede vi teltplads til 1/3 af vores udstillere, vores arbejdende værksteder forsvandt og halvdelen af udstillernes p-pladser, forklarer Kiirsten.  Og så måtte man tænke i nye baner. Derfor afvikles der den populære Uldfestival på Solvejen 60 overfor Jambo Feriepark mens en arbejdsgruppe bag Saltum Ulddage har sørget for, at den populære weekend samtidig fastholdes i bymidten. Det handler om, at der kommer en masse entusiastiske turister og gæster, der er interesseret i alt indenfor historie, garn, stof og kunsthåndværk, til området. Nu har vi muligheden for at give dem en endnu større oplevelse, fortæller Richard Andersen, Meny Saltum. 
 

Masser af aktiviteter
Det bærende element ved Saltum Ulddage vil være Husflidskolen og Egnssamlingens mange udstillinger, Kunsthåndværk på Torvet og arbejdende værksteder, mens det bærende element ved Saltum Uldfestival vil være under temaet svensk strik. – Kom med på et strejftog gennem tid og sted i strikningens kultur- historie og gå på jagt med masser af spændende udstillere, fortæller Kiirsten Pedersen. 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events