Pandrup

Underskudsgaranti hvis uheldet skulle være ude

Det traditionsrige Pandrup Hestevæddeløb har ikke ligefrem haft heldet med sig de senere år.

Populær begivenhed
Løbet fandt sted første gang i 1934 og har siden – kun afbrudt af aflysninger som følge af 2. Verdenskrig – hvert år underholdt store som små ryttere og tilskuere på byens markedsplads.
Indtil 2017, hvor det regnede væk og igen i 2019, hvor løbet også var uforsvarligt at gennemføre som følge af regn.
Og i 2020 satte Corona en stopper for den ellers så populære begivenhed, som er en af landets eneste af sin slags uden for de etablerede væddeløbsbaner.

Et sikkerhedsnet
Med det in mente virker det ret logisk, at arrangørerne, Pandrup Borgerforening ønsker at gentage sidste års underskudsgaranti og derfor har søgt om en sådan på godt 61.000 kroner, svarende til 100 pct. af løbets udgifter, hos Kultur-. Fritids- og Landdistriktsudvalget.

En stor begivenhed
– Vi vil meget gerne give en underskudsgaranti. Pandrup Hestevæddeløb er jo en stor begivenhed i hele Nordjylland, siger udvalgets formand, Helle Bak Andreasen, om begivenheden, som samler op mod 2.000 publikummer.
Udvalget giver en garanti på 40.000 kroner ligesom sidste år.
– Det er muligt nu i god tid at få indføjet en række forbehold i sine kontrakter med leverandører i god tid inden løbet, oplyser Helle Bak Andreasen årsagen til, at garantien ikke dækker det fulde beløb.
Og forhåbentlig kommer underskudsgarantien ikke i funktion.

Læs om fantastiske oplevelser og events