Nyheder
imported

Undersøger muligheden for at få fjernvarme

NYHED: Stigende gaspriser fører til forespørgsel hos fjernvarmeværker.

Tekst: Martin Frandsen – Foto: Poul Nymark

Hune-Blokhus Borgerforening har i den seneste tid fået stadig flere henvendelser fra beboere i området om muligheden for at få fjernvarme til Hune og Blokhus.

Spørger værkerne

Derfor er der via Samrådet blevet rettet en forespørgsel til både Jetsmark Energiværk og Aabybro Fjernvarmeværk om muligheden for, at Hune-Blokhus kan blive en del af et af værkernes forsyningsområde – om det samfundsøkonomisk er rentabelt for ét af de to værker.
– På baggrund af henvendelserne til borgerforeningen som følge af de stigende gaspriser har vi henvendt os til varmeværkerne i forsøget på at få en samlet løsning for området i stedet for, at vi hver for sig skal ud og købe varmepumper eller søge andre løsninger. Fjernvarme vil være en mere fremtidssikret løsning, fortæller Poul Andersen, formand for Hune-Blokhus Borgerforening.

Kommunen er positiv

Samrådet har også rettet henvendelse til Jammerbugt Kommune, som skal give tilladelse til en evt. udvidelse af fjernvarmeværkernes forsyningsområde.
– Og her har vi fået en positiv tilbagemelding, siger Poul Andersen, som endnu ikke har fået en tilbagemelding fra Jetsmark Energiværk eller Aabybro Fjernvarmeværk.

Læs om fantastiske oplevelser og events