Aabybro

Unge fortæller om deres fritidsønsker

Et af punkterne i den Lokale Udviklings Plan for Nørhalne er et sted til unge, hvor de kan have fællesskaber og dyrke deres interesser uden nødvendigvis at skulle være medlem af en forening.
Kort og godt: Et samlingssted for unge.
Det er Nørhalne Samarbejdet, der driver den lokale LUP, og til at arbejde med dette punkt er Claus Svendsen tovholder, og han trækker på hjælp fra Anja Woxen, Michael Reiche, Mikkel Hæstrup samt Hamid Haddar.

Mange gode ideer
Gruppen havde søndag eftermiddag inviteret alle elever fra 5. – 9. klasse til brainstorm omkring, hvordan Nørhalne kunne gøres til et fedt sted at være ung i fremtiden, g der mødte knap 25 unge frem.
– Vi er meget godt tilfredse med fremmødet, men der var desværre 2 klassetrin, der ikke var repræsenteret. Der kom rigtige mange gode ideer, og der var faktisk et stort sammenfald mellem ideerne på tværs af klasserne, fortæller Claus Svendsen.
Ideerne er primært udeliv som baner til basketball, hockey og en MTB-bane, men også shelters og bålplads.

Arbejder videre
Indendørs var der ønsker om LAN-party, flere ungdomsklub-aftener og forslag om gadeturnering i flere sportsgrene, som en slags by-olympiade.
– Vi har fået rigtig gode input at arbejde videre med. Nu skal vi til at samskrive og prioritere det hele her inden sommerferien, og vi forventer, at vi i august kan have en færdig beskrivelse klar. Næste fase er at kigge på placering af aktiviteterne og få finansieringen på plads, siger Claus Svendsen om en god søndag eftermiddag, der blev sluttet af med grillpølser og sodavand til de fremmødte.

Læs om fantastiske oplevelser og events