Nyheder
imported

Vandværket bag nyt kunstværk ved porten til Saltum

Stor donation fra Hvetbo Fonden betyder at ønske om forskønnelse kan realiseres.

Tekst og foto: Martin Frandsen

Bestyrelsen for Sparekassen Vendsyssels Fond – Hvetbo har netop uddelt årets midler til almennyttige formål i den tidligere Sparekassen Hvetbos område – og det kom ikke mindre end 26 foreninger og organisationer til gode.
Fonden kunne denne gang uddele hele 852.000 kroner mod vanligt cirka 500.000 kroner, og herunder blev Saltum Vandværk og bykunst-udvalget begavet med 200.000 kroner.

Faldt på et tørt sted

Pengegaven faldt på et tørt sted, da den betyder, at Saltum Vandværk i samarbejde med Saltum Centralskole, borgerforeningen og handelsstandsforeningen kan realisere ønsket om at forskønne Saltum yderligere med et kunstværk ved den nordlige byport, hvor også vandværket er placeret.
– Ideen opstod, fordi området ved vandværket i mange år har været et eftertragtet sted for skilte, der fortæller om byfest, åbent hus på efterskolen eller andre arrangementer. I vandværkets bestyrelse tænkte vi, om det ikke var en ide, at vi sørgede for, at der er noget pænt at kigge på dette sted ved den nordlige byport, fortæller Bent Jensen, næstformand i Saltum Vandværk.

Kendt for godt vand

Derfor blev bykunst-udvalget nedsat efter LUP-mødet i april, og Saltum-kunstner Lene Rasmussen blev tilknyttet som den kunstneriske konsulent.
– Vi kunne se, at Hvetbo Fonden gerne ville støtte kultur og kunst i lokalområdet, så vi søgte og var så heldige at få den flotte støtte, fortæller Bent Jensen.
Målet er, at det nye kunstværk skal stå færdig om cirka et år.
– Saltum er kendt for godt vand. Her har været produceret sodavand og bliver stadig produceret vand på dunke. Så kunstværker skal symbolisere vand for eksempel i form af noget dråbeformet, fortæller Bent Jensen, som tilføjer, at det ikke bliver med rislende vand.
– Men endnu har vi kun råskitser og ikke et egentlig design.
 

Læs om fantastiske oplevelser og events