Nyheder
imported

Vejret: Lidt-af-hvert-vejr

Haveejere og landmænd kan glæde sig til fronter med regn, mens de solglade kan se frem til kortere perioder med mere solrigt og lunt vejr.

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark

Lidt-af-hvert-vejr venter i maj måned – mens prognoserne antyder, at vejret stabiliseres en smule i slutningen af perioden. I juni er prognoserne noget uenige om, hvordan vejret udvikler sig. – Nogle prognoser hælder til blokerende højtryk over Skandinavien, hvilket giver os flere dage med varmt og solrigt vejr. Andre prognoser antyder, at højtrykket placerer sig over eller vest for De Britiske Øer. I så fald får vi vores vejr fra retninger mellem nord og nordvest, og det betyder mere ustadigt vejr, hvor lavtryk og fronter kan passere landet med skyer og regn. Der vil også være perioder med solrigt vejr – især hvis højtrykket forskydes lidt mod øst, fremgår det af dmi.dk

Færre fly en del af forklaringen

Siden midten af marts, hvor talrige lande indførte omfattende nedlukninger af deres respektive samfund, er flytrafikken – alene over Europa – faldet med godt 60 procent. Det voldsomme fald i antal flyvninger har bl.a. betydning for præcisionen i de store, globale vejrmodeller. Således er det svære at komme med nøjagtige beregninger.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events