Brovst

Vender tilbage til rødderne i Brovst

Ægteparret Lis og Henning Simonsen har haft sommerhus i Blokhus siden 2007. Nu er det solgt til fordel for deres drømmegrund i Brovst.

Udsigtsgrund
Lis og Henning var nemlig heldige, da Jammerbugt Kommune satte en række nye byggegrunde til salg, oplyser Jammerbugt Kommune i en pressemeddelelse.
Især én grund i Gammel Brovst med udsigt over Limfjorden, havde Henning udset sig for mange år siden, og til foråret begynder opførelsen af parrets drømmehus netop her.
Huset skal danne ramme om parrets otium. Men først starter den spændende fase, hvor stregerne skal slås i samarbejde med arkitekten.
– Gennem årene har vi jo høstet erfaring, og jeg har gjort det til en vane at skrive ned, hver gang jeg kommer i tanker om, hvad der er væsentligt og mindre væsentligt. Bl.a. har vi nu levet så længe med loft til kip, at vi har besluttet, at vores nye hus skal være i funkisstil, fortæller Lis Simonsen.

Nyt liv sammen
Parret fandt sammen i 2008, da var begge blevet alene, men fremmede for hinanden var de ikke. De havde begge gået på Brovst skole og var vist også skolekærester på et tidspunkt. Efter deres veje skiltes, blev Henning uddannet i Andelsbanken i Brovst, som senere blev til Nordea.
– Da vi mødtes igen, var jeg regionschef på Lolland Falster, og jeg advarede Lis om, at vi kom til at flytte nogle gange. Det løfte holdt jeg, for nu flytter vi for 4. gang indenfor 13 år. Først fik jeg en stilling som regionschef i Randers og senere Aarhus, hvor Lis flyttede til i 2014. I en alder af 59 år havde jeg flyttet elleve gange i Nordea, og i 2018 valgte jeg at stoppe. Det har været berigende, for jeg har virkelig fået set meget af Danmark, og efter et års pause startede jeg selvstændig virksomhed som finansiel rådgiver, uddyber Henning Simonsen.

I retningen af Brovst
– Gennem alle årene er vi kommet meget i Blokhus og i Golfklubben på Øland, hvor vi begge har mange venner.  Jeg har også har en søn, der bor med sin familie i Brovst, så det føles helt naturligt at vende tilbage, forklarer Lis Simonsen.
Parret understreger, at Jammerbugt Kommune og medarbejderen, der står for grundsalg, har været til stor hjælp i forbindelse med køb af grunden.
– Vi har tilmed en fin oplevelse, da vi deltog i en bustur for tilflyttere rundt i kommunen med Mogens Gade som guide. Utroligt så megen viden vi opnåede på turen, og imponerende også at borgmesteren investerede tid i os. Det har jeg ikke oplevet andre steder, siger Henning Simonsen  

Læs om fantastiske oplevelser og events