Nyheder
imported

Verdensnyhed: Sandslottet i Blokhus når verden rundt

Nogle af verdens største medier, bl.a. The Guardian, CNN, BBC og USA Today har bidt mærke i verdens største sandslot ved Skulpturparken Blokhus.

Tekst: Presse – Foto: Poul Nymark

Dagligt bliver vi kontaktet af udenlandsk presse. – Jeg har talt med journalister fra Korea, Japan, Portugal, Tyskland, England, Vietnam, Kina, USA – og jeg kunne blive ved, siger den stolte indehaver af Verdens største sandslot på 21,16 meter, John Andersen.

Spalteplads i medierne verden over

Større internationale medier har fået øjnene op for verdensrekorden i Nordjylland og givet spalteplads på tværs af kontinenterne. Først og fremmest på grund af netop det ekstraordinære i en verdensrekord – og så i Blokhus, men også for de helt særlige fortællinger der gemmer sig i det gigantiske sandslot. Symboler for Nordvestkysten som Sømærket og badehusene i Blokhus, surfere i Løkken, Rubjerg Knude Fyr og fiskekutterne fra Thorup Strand er at finde på kunstværket, hvor skulptørerne også har haft frihed til at kreere deres eget univers. På toppen af det 21,16 meter høje sandslot sidder symbolet for Corona, og på sandskulpturen kan man se mænd kravle op mod toppen med vacciner for at bekæmpe epidemien – i takt med at verden så småt åbner op, hvorfor man også har indfanget fællesskab og fælles oplevelser i historierne på sandslottet. 

En stolt indehaver

– Jeg er tossestolt! Både over at det lykkedes at få sandslottet op og stå – det er ikke nogen selvfølge. Vi slår rekorden for verdens højeste sandslot med adskillige meter, og lige nu er vi omtalt i mere end 100 medier verden over, jubler han.

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events