Veseterhavsmarch
Blokhus

Vesterhavsmarch er tilbage

Den velkendte march afholdes i juli fremover og startområdet flyttes til Blokhus Torv
 | FOTO: Poul Nymark  

Afholdelsen af Vesterhavsmarch genoptages, og afvikles fremover af Jetsmark Idrætscenter samt en række frivillige fra centerets foreninger.   

Marchen afholdes 1. søndag i juli måned, som i år vil være 2. juli kl. 10.00, og det vil fremover blive en fast tradition. 

Eventen har ikke været afholdt siden 2021, hvor Sct. Georgs Gilderne var vært.

De har været fast arrangør igennem mange år og opnåede faktisk 50 års jubilæum i juli 2021 inden stafetten blev videregivet til Jetsmark Idrætscenter.  

-Vi er glade for at overtage så god en event, som vi ved, at folk ser frem til hvert år, udtaler eventkoordinator i Jetsmark Idrætscenter, Anette Christiansen.

I 1970’erne og op igennem 1990’erne tiltrak den mere end 5000 mennesker hvert år.

Starten flyttes fra stranden til fremover at være Blokhus Torv, hvor der allerede er scene, borde/bænke sæt, el og alt hvad et startområde skal rumme.

En tradition, som fastholdes, er Advokatens Jazzband, som kommer og spiller på scenen på Blokhus Torv.

Det betyder, at der igen vippes med tæerne, danses på bordene og købes en dejlig kold fadøl eller sodavand dertil, oplyser arrangørerne.

-Vesterhavsmarchen bliver en skøn tur på stranden, jazzmusik og  glade deltagere, som oven i købet støtter et godt formål, da overskuddet går til områdets foreninger.
Vore foreninger laver en del events og samarbejder i og omkring Blokhus, hvor mange medlemmer kommer fra. Derfor ser vi det som en fordel at vi sammen kan lave en begivenhed, som både kommer de lokale i Blokhus, men også Jetsmarkområdet til gavn, siger Anette Christiansen.

Vesterhavsmarchen
Vesterhavsmarchen

Flere ruter

Til Vesterhavsmarchen er det muligt at vælge imellem flere afmærkede ruter, som vil være 3, 14 og 28 kilometer. På ruterne vil der også være depoter og toiletter.

Derudover arbejdes der på en række nye tiltag i markedsføringen, hvor ny hjemmeside, nye facebook- og instagramprofiler skal hjælpe flere til at finde vej til årets vandreevent på Blokhus strand, oplyser Anette Christiansen og fortsætter:
-Ved tilmelding får de første 800 betalende deltagere uddelt en specialdesignet Vesterhavsmarch 2023-pin, som vi er sikre på bliver et attraktivt minde år efter år.

Allerede nu kan du sikre dig en start-pin på Vesterhavsmarchens hjemmeside, hvor man også kan tilmelde sig.

Nye faciliteter

Jetsmark Idrætscenter ved Pandrup er under stor renovering og tilbygning, hvilket har betydet at centret har større fokus på centrets tilknyttede foreninger og turister i området. Derfor har centret valgt at genoptage eventen på Blokhus Strand, hvor stedets eventkoordinator kommer til at samle frivillige kræfter fra centrets foreninger, som sammen kan løfte opgaven med Vesterhavsmarch 2023.

Det lokale foreningsliv, som er tilknyttet Jetsmark Idrætscenter, stiller med frivillige hjælpere før, under og efter arrangementet.

Jetsmark Idrætscenter åbner op for flere turister i sommeren 2023, hvor svømmehallen vil være åben kl. 9.30-12.00 alle hverdage fra uge 26 til og med uge 31. Der arbejdes på nye tiltag som online booking af badmintonbaner, det nye fitnesscenter – men også booking af de 12 lyse værelser i det rummelige vandrehjem med udsigt over fodboldbanerne.

-Sammen kan opgaven løftes og være med til, at vi står endnu stærkere i fremtiden. Et godt solidt og konstruktivt arbejde med unge mennesker, instruktører og fællesskab kræver en stærk økonomi, og derfor vil overskuddet gå til dette foreningsliv, afslutter Anette Christiansen fra Jetsmark Idrætscenter.

Læs om fantastiske oplevelser og events