Blokhus Medier_logo-01
Nyheder
imported

Vestkysten gør klar til fremtidens turister

Destination Nordvestkysten, Destination Vesterhavet og Destination Vesterhav og Vadehav skal arbejde sammen om at udvikle nye oplevelser, øge kvaliteten og tiltrække flere turister.

Tekst: Lotte Kande – Foto: Presse

Kursen er sat for et samarbejde, der skal skabe omsætning og tiltrække flere gæster nu og i fremtiden.

Projektet ”Vækst og Værdiskabelse” skal de kommende to år bidrage med 7,5 mio. kr. til udvikling af turismen langs med Vestkysten fra Mandø i syd til Hirtshals i nord. Med brede sandstrande, brusende bølger og traditionsrige kystbyer tiltrækker Vestkysten hvert år mange besøgende. Aldrig før har så mange danskere tilbragt sommerferien i især sommerhus ved Vesterhavet, som i forvejen er Danmarks største og mest populære ferieområde.

Nytænkning

Covid-19-pandemien kalder på nytænkning i hele samfundet og stiller store og nye krav til fremtidens turismeprodukt. For at Vestkysten som helhed kommer styrket ud af en tid som fortsat er præget af Coronakrisen, skal der i langt højere grad fokuseres på, at matche det behov de nye gæster har når de besøger Vestkysten.

I tæt samarbejde med erhvervslivet, skal projektet bane vejen for at udvikle de oplevelser der allerede er langs kysten. Samtidigt skal der bygges videre og inspireres til nye produkter og koncepter der er med til at sikre, at vi også på den lange bane har et interessant ferieprodukt for både eksisterende og nye gæster.

Første skridt på vejen mod at udvikle turismen er et øget fokus på lokale fødevarer og de muligheder der er ved at styrke cykel- og vandreturisme netop nu, hvor der er langt flere nye gæster der efterspørger denne type ferieform. Dette stiller krav til nye og mere fleksible overnatningstilbud langs med Vestkysten.

Dernæst arbejdes der med udvikling af en fælles digital strategi i et samlet greb. Derudover bliver den nye Vestkystfortælling i endnu højere grad markedsført i både ind- og udland, for at sikre, at Vestkysten ikke bliver glemt når den næste ferie bookes.

– I Blokhus og Løkken har vi oplevet en helt fantastisk sommer med rekordomsætning, hvor der især har været mange danskere der har besøgt Destinationen. Når det er sagt, savner vi vores udenlandske gæster i skuldersæsonen og derfor skal vi tænke langsigtet. Gæsterne efterlyser nye produkter og services og vi håber, at vi kan bidrage til at kunne opfylde dette behov. Først og fremmest ved at understøtte de gode virksomheder vi har i Destinationen med både synlighed nationalt og internationalt og udvikling af nye produkter der matcher efterspørgslen, udtaler Anna Oosterhof, projektchef i Destination Nordvestkysten.

 

Fakta:

  • Projektet ”Vækst og Værdiskabelse hos Vestkystens turismeerhverv – sammen og hver for sig” er finansieret af destinationerne og kommunerne langs med Vestkysten, Dansk Kyst og Naturturisme og støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
  • De 9 kommuner er Fanø, Esbjerg, Varde, Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Lemvig, Thisted, Jammerbugt og Hjørring kommuner.
  • Det totale budget er på 7,5 mio. kr. i alt og projektet løber frem til efteråret 2022.

Læs om fantastiske oplevelser og events