Nyheder
imported

Vidt forskellige turister i det danske sommerland

Trods det kolde og våde danske sommervejr kan de fleste sommerhusudlejere i Blokhus melde alt udsolgt i disse uger. Men hvem bebor de nordjyske sommerhuse? En analyse fra Sol og Strand viser, at der er store forskelle på de turister, der lejer dem

Udvikling i turisme:

Vidt forskellige turister i det danske sommerland

Trods det kolde og våde danske sommervejr kan de fleste sommerhusudlejere i Blokhus melde alt udsolgt i disse uger. Men hvem bebor de nordjyske sommerhuse? En analyse fra Sol og Strand viser, at der er store forskelle på de turister, der lejer dem

Tekst: Louise Kande(redigeret) – Foto: Presse

 

Det er fortrinsvis nordmænd, tyskere, svenskere og danskere, der fylder de danske sommerhuse i disse uger. Umiddelbart skulle man tro, at turisterne således udgør en relativ homogen gruppe, men sådan forholder det sig ikke. De forskellige nationaliteter har nemlig vidt forskellige ønsker til de danske sommerhuse, viser en ny undersøgelse foretaget af et af Danmarks største feriehusudlejningsbureauer, Sol og Strand.

– Når vi analyserer turisternes søgekriterier i forhold til feriebolig, er der klare forskelle mellem de enkelte nationaliteters ønsker til feriebolig. Tyskerne søger eksempelvis primært på sommerhuse ved kysterne med en vandafstand på typisk max 500 meter og sjældent over 1 km, og ikke mindre end en tredjedel af dem vil gerne kunne medbringe husdyr. Nordmændene går derimod mere efter bestemte turistområder, mens danskerne er meget opmærksomme på at få noget for pengene, fortæller Sol og Strands bureauchef i Blokhus, Tina Boelt Sørensen.

Forskellige krav til sommerhuset
Tyskerne skiller sig også ud fra de nordiske turister ved at søge efter sommerhuse med sauna, minimum to toiletter samt TV-kanaler på deres eget sprog. Generelt søger tyskerne også flere overnatninger end nordmændene, svenskerne og danskerne – nemlig fortrinsvis 14 dage. Hele 43,3 procent af nordmændene foretrækker bestemte turistregioner og – områder, mens danskerne i gennemsnit typisk vælger at indtaste et prisniveau på mellem 4.000 og 5.000 kr. for en uges ferie.

– Vores løbende undersøgelser giver os et godt indblik i, hvad de forskellige nationaliteter fortrækker, når de holder ferie. Herved kan vi bedre imødekomme både udenlandske og danske turisters ferieønsker, så vi kan gøre Danmark endnu mere attraktivt at holde ferie i, siger Tina Boelt Sørensen.

Internet er afgørende

Sol og Strand erfarer også, at ønske om adgang til internettet er steget eksplosivt i år. Sommerhuse uden internet fravælges ganske enkelt:

– Vi kan i år se en kraftig stigning i efterspørgslen efter internet. Vores undersøgelser viser også, at det ikke længere er nok, at der er en internetforbindelse. Turisterne efterspørger forbindelser, der er kraftige nok til, at alle familiens enheder kan være online, og hastigheden skal være hurtig nok til streaming, så familien kan se en god film eller følge store sportsbegivenheder – især når der er dårligt vejr. Gæsterne forventer simpelthen at have de samme digitale muligheder i sommerhuset som hjemme, slutter Tina Boelt Sørensen.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events