Nyheder
imported

Vikingerne kommer

Skulpturparken Blokhus har netop offentliggjort årets tema: Vilde Vikinger

Skulpturparken Blokhus, der råder over et 20.000 m2 stort haveanlæg, har en af Danmarks største skulpturudstillinger med kunstværker udført i materialer som sand, træ, sten, granit, beton, jern, metal og bronze. Traditionen tro beriges parken igen i år med en imponerende sand- og træskulpturfestival, begge under temaet, Vilde Vikinger.

Sæt kryds i kalenderen

Allerede Skærtorsdag d. 18. april åbner Skulpturparken for sæson 2019. Fra denne dato vil man kunne følge nogle af verdens førende sandskulptører, når de på imponerende vis forvandler gyldnet sand til enorme vikingeinstallationer. Søndag d. 28. april er sandskulpturerne færdigbygget – og der er denne dag Officiel Åbningsindvielse af Blokhus Sandskulptur Festival 2019, med musik, underholdning og festlige indslag.

I juni, d. 21. – 23. afvikles dette års Træskulpturfestival. Også her vil man kunne lade sig imponere af verdens allerdygtigste træskulptører, der forvandler enorme egestammer til spektakulære træskulpturer.

Om vikinger:

Vikingerne var i virkeligheden mange ting. De var modige eventyrere, innovative bådebyggere, dygtige handelsfolk og gemene sørøvere. De danske vikinger havde store armbevægelser i datidens Europa, og deres levevis, kultur og rejser trækker dybe spor til nutidens Danmark. De danske vikinger er måske bedst kendt som de hedenske danere, der var skruppelløse nok til at plyndre kirker og klostre, men vikingesamfund var faktisk samfundsmæssigt og kulturelt meget avancerede. Vikingetiden dækker over perioden fra ca. 800-1050, og vikingerne levede hovedsageligt i Danmark, Sverige og Norge.

 

 

.

Læs om fantastiske oplevelser og events