Blokhus Medier_logo-01
Nyheder
imported

Vildmarksweekend for børn og unge med Outdoor-Nord

Outdoor-nord var en af de mange foreninger, der var heldige at blive tilgodeset af Jammerbugt kommunes oplevelsespulje til afholdelse af sommertilbud for børn og unge. Det betød at foreningen fik mulighed for at arrangere en helt særlig og oplevelsesrig weekend i Vildmarkscentret i Saltum. 

Fredag i uge 31 kunne foreningsaktive folk fra Outdoor-Nord tage imod en flok forventningsfulde børn og unge, i alderen 8 til 16 år. Hovedformålet var at give børn og unge en autentisk oplevelsesweekend i skovens- og bålets tegn, og med simpelt grej og fællesskab vise, hvilke muligheder og opdagelser, der kan realiseres lige udenfor i den vilde natur.
Bl.a. skulle der bygges shelter til nattens ly af en presenning og fund fra skoven. I et fordybende praksisfællesskab tog den ene time den anden og der blev bygget de fineste ly i al verdens udformninger. Den flittige og skabende atmosfære blev lige så krydret med god stemning og tid til at lære nye bekendtskaber.

Lørdag morgen blev kickstartet af fuglekvidder og høj solskin. Dog bød kokken på weekendens kedeligste menu, havregrød. Men kontrasten var at sikre tilstrækkelig råkost og styrke til tømmerflådebyggeri. Resultatet blev aldeles vellykket både i udseende og holdbarhed. En konstellation der klarede en hel dags leg og mange timers ophold på søen. Højdepunktet på sådan en lørdag blev aftensmaden. Her steg spændingen ultimativt da der meget autentisk blev tilberedt kaniner over bål.
Søndag morgen var i første omgang af mere praktisk karakter… indtil deltagerne fik sig et uventet overraskelsesmoment. Selveste Jon Lindberg, 1. vinder af fra ”Alene i Vildmarken” kom nemlig forbi lejren. Her blev det til endnu et festmåltid bestående af myrer, græshopper og melorme. Det gav til alles store overraskelse en nyvundet opdagelse, at især melorme kan være super lækre snack. Efter nogle timers underhold fra Vildmarks-Jon, blev der sagt tak for mad og der var igen tid til samvær og en ekstra sejltur på tømmerflåden inden hjemrejse.

//Outdoor-Nord er en forening for fællesskab omkring friluftsliv og ophold i naturen. 

Læs om fantastiske oplevelser og events