Blokhus Medier_logo-01
Aabybro

1. spadestik til største investering nogensinde

I strålende sol tirsdag formiddag 1. september blev der taget de første spadestik til den største investering nogensinde i Jammerbugt Kommune, nemlig det nye Aabybro Centret.
Spadestikkene var en markering af byggeriet af etape 1 med 57 nye boliger samt fire nye butikker, og sammen med den kommende etape 2 er der tale om en investering på 225 millioner kroner – og dertil kommer planerne om en etape 3.
Læs mere om etaperne længere ned i artiklen.

4 mål er allerede opnået
– Det er helt vildt. Det er en stor begivenhed og den største investering i Jammerbugt Kommune nogensinde, sagde borgmester Mogens Chr. Gade (V).
– Jammerbugt Kommune ville sikre, at Aabybro fortsat var en attraktiv bosætningsby og havde derfor et borgermøde i 2008. Her blev nævnt 4 ting, der skulle skærpe Aabybros position som en bosætningsmagnet, sagde borgmesteren inden spadestikket.
Det var en ny skole, en renoveret hal, flere lejeboliger samt flere kommunale byggegrunde.
– De ting er vi i mål med. I 2017 kom så et nyt oplæg til en fortsat udvikling, en fornyelse af Aabybro Centret, sagde Mogens Chr. Gade.
Det blev til et møde i DGI Huset, hvor stort set samtlige ejere og lejere i centret bakkede op om en realistisk og visionær plan for udviklingen af centret med nye boliger og butiksarealer.

Lars C. Larsen, bestyrelsesformand for Nørresundby Boligselskab flankeret af borgmester Mogens Chr. Gade og direktør Lars Emborg, Nørresundby Boligselskab. Foto. Vores Jammerbugt.

Bosætning og handelsliv
– Vi er gået fra at styrke det kulturelle til at styrke handelslivet, og målet er at gøre Aabybro til en stærk bosætnings- og handelsby i Jammerbugt og en stærk oplandsby til Aalborg, sagde Mogens Chr. Gade.
Borgmesteren sluttede af med at takke alle interessenter, rådgivere, arkitekter, forvaltning, kommunalbestyrelse, Nørresundby Boligselskab og Tom Jakobsen A/S.
– Vi kan have nok så mange planer, men uden en privat investor, så ville det ikke blive til noget. Der skal private medspillere til, at sådan noget kan folde sig ud, sagde Mogens Chr. Gade.

Fra venstre Lars Emborg, Mogens Chr. Gade, Lars C. Larsen og Tom Jakobsen. Foto: Vores Jammerbugt

Et ønske om at nytænke
Lars Emborg, direktør for Nørresundby Boligselskab, pointerede, at Aabybro Centret i maj 2019 kunne fejre 45 års jubilæum.
– Der kom et ønske fra handelslivet om at nytænke Aabybro Centret, og det var ikke blevet til noget uden visionær nytænkning, der er endt i en lokalplan. Byer skal ikke bare være flade som pandekager. Der skal også fortættes og bygges i højden, og det er vi glade for at være med til i Aabybro, sagde Lars Emborg.

Illustration: Arkitektfirmaet Finn Østergaard A/S.

Positiv efterspørgsel
Han påpegede, at erfaringerne fra boligselskabets boliger i Passagen er, at beboerne er glade og trygge.
– De kan tage elevatoren op til deres lejligheder på 1. eller 3. sal og stadig følge med i gadens og hallens liv.
– Når vi river den nuværende Fakta-bygning i Aabybro Centret ned, så kommer der et unikt centertorv med liv og atmosfære, som man også kan følge med i fra lejligheder, altaner og terrasser, sagde Lars Emborg og påpegede det unikke i, at der også opføres 12 ungdomsboliger.
Han takkede også de øvrige interessenter herunder Sydbank samt Tom Jakobsen.
– Vi fornemmer en positiv efterspørgsel på det nye Aabybro Centret, ligesom vi kan se det på vores andre adresser i Aabybro. Specielt når vi får en etape 3 med et fælleshus med selskabslokaler for alle vores boliger i Aabybro, sagde Lars Emborg.
Boligerne i etape 1 ventes klar om 1,5 år og bliver udlejet ud fra en venteliste.
Og man kan allerede nu bliver skrevet op til de nye lejligheder i Aabybro Centret.

Illustration: Arkitektfirmaet Finn Østergaard A/S.

Etape 1
Etape 1 omfatter opførelsen af Nørresundby Boligselskabs 29 almene familieboliger og 12 ungdomsboliger samt 16 private boliger, der alle allerede er solgt.
Desuden tæller projektet nye lokaler til de fire forretninger, Sportmaster, Bog&Ide, Thiele samt Rikke B.
Etape 1 omfatter tre bygninger og opføres i den vestlige del af centret ud mod Østergade, hvor byggeriet er i 4 etagers højde og stiger ind mod midten til 6 og 7 etager, hvor den tidligere Sportmaster-bygning lå.

Etape 2
Etape 2 omfatter 23 ældreboliger og de opføres, hvor Aabybro Posten og Danske Bank tidligere holdt til.
Etape 2 skal være gennemført ultimo 2022, og der bygges i 5 og 6 etager med butikslokaler i stueplan.

Etape 3
Visionen for etape 3, som skal stå færdig ultimo 2023, er at rive Fakta-bygningen ned, og der skal indrettes en torveplads som med en placering midt i det nye Aabybro Center giver mulighed for cafemiljøer og liv i centret.
Der kommer også yderligere cirka 30 almene boliger og omkring lige så mange private.

Se mere her:
https://blokhus.dk/saadan-kommer-aabybro-centret-til-at-se-ud/

Læs om fantastiske oplevelser og events